Nema gradske televizije, a ni potrošenog miliona

Sa modernim prostorijama u južnoj tribini Gradskog stadiona, Mugoša je javnost upoznao u decembru pretprošle godine.
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2011. 17:54h

Prostor gradske televizije zjapi prazan, iako je prema najavama prvog čovjeka grada program odavno trebalo da bude u etru.

Mugošu su zato novinari "Vijesti" pitali kada će Glavni grad dobiti najavljenu televiziju, a on je odgovorio da čeka usvajanje Zakona o elektronskim medijima. Da se gradonačelnik ne osramoti pomogli su njegovi saradnici koji su mu rekli da je zakon - već usvojen!

"Eto, usvojen je zakon, na koji smo dugo čekali, jer su postojala oprečna mišljenja o tome da li grad da ima svoj medij... Kao što sam rekao u realizaciju projekta ćemo ući kroz privatno-javno partnerstvo sa nekom od lokalnih televizija. Možda baš i sa 'Vijestima'', rekao je Mugoša.

Sa modernim prostorijama televizije, u južnoj tribini Gradskog stadiona, Mugoša je javnost upoznao u decembru pretprošle godine. Još tada je nagovijestio kako su za partnerstvo sa gradom već zainteresovane „pojedine lokalne televizije i Javni servis”.

Do sada je u opremanje prostorija i kupovinu dijela tehnike potrošen 1,1 milion eura.

U čekanju je spas

Ističući kako se čeka na odluku koja bi to televizija iz Podgorice mogla da bude, Mugoša je rekao da je ''možda i dobro što se ovoliko čekalo'', jer je, kako je podsjetio, i namjera premijera Igora Lukšića da se pomogne medijima.

"Želimo da dijelimo partnerstvo sa nekim ko će ponuditi najbolje uslove. Naš predlog je da nas ta kuća prati savremeno, uz neke fiksne obaveze, poput sjednica iz novog gradskog parlamenta, koji očekujemo da bude u funkciji. Vidjećemo da možda do tada riješimo to pitanje tenderom", zaključio je Mugoša.

Kraj janura prošle godine, rok za donošenje tog važnog ugovora, postavio je upravo gradonačelnik Mugoša.

Prije godinu dana, iz luksuzno opremljenih prostorija, koje i dan danas zjape prazne, poručivao je i kako je „vrlo za očekivati da će televizija krenuti uoči lokalnih izbora”, i da se onda „više nećemo morati oslanjati na, pod znacima navoda, nezavisne i profesionalne medije”.

Životni problemi

"U cilju kvalitetnijeg informisanja krajem prošle godine opremili smo TV studio, za koji ćemo, nakon sprovedenog postupka, izabrati partnera za realizaciju programskih sadržaja", govorio je tada Mugoša.

Gradonačelnikova želja bila je i da programski sadržaj gradske televizije bude „dominantno posvećen životnim problemima građana Podgorice i nastojanju lokalnih vlasti da ih što brže i kvalitetnije rješavaju”.

Obećanje pred Novu godinu

Na sumnje opozicije da će u novom mediju svi biti jednako zastupljeni, Mugoša im je uz podsjećanje da je osnivanje bila njihova ideja, odgovarao obećanjima da će stvoriti uslove da „kadar posao obavlja bez opterećenja”.

Revoltirani što gradska Skupština i drugi organi nijesu raspravljali o donošenju takve odluke, opozicioni odbornici tvrdili su da je novac uložen u televiziju, koja ni danas nije počela sa radom, mogao biti racionalnije potrošen i uložen u neki gradu neophodniji projekat.

Galerija

Bonus video: