Kome se požaliti sa 170 eura primanja

Stranka penzionera i invalida Crne Gore saopštila je da je zdravstveno osiguranje u Crnoj Gori ”neefikasno, nepotpuno i neadekvtno, skupo i sve skuplje uz lažne ljekove”.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2011. 15:08h

"Primanja u zdravstvu su vrlo niska. Poneko se snalazi i čupa na razne načine, različitim operacijama. Što se tiče zapošljavanja radnika, ne samo da ga nema, nego se sve zatvara od onoga što je još ostalo, raste nezaposlenost uz svakodnevno najavljivanje prekobrojnih i otpuštanje zaposlenih.

O obrazovanju ne treba trošiti mnogo riječi, dovoljan je podatak da je plata srednjoškolskog profesora oko 400 eura. Tamo kriminala i korupcije nema, jer sunđer i kreda nikome ne trebaju, i tu se ne može profitirati.

Socijalna politika je priča za sebe... Dječji dodaci će biti povećani (najniža skala) 0,90 eura. Potpuno svjesno, na vrlo vješt i suptilan način su oštećeni penzioneri novim, futurističkim izmjenama Zakona o PIO – saopštio je Radisav Korać, sekretar Stranke penzionera i invalida Crne Gore.

Pri takvim činjenicama, kako je dodao, teško je običnom građaninu objasniti da će “biti bolje”.

" No, ako bi se siromah sa 170 eura primanja požalio nekom visokom funkcioneru na svoje probleme (nemaština, prezaduženost, glad, bolest, račune koji prevazilaze njegovu platežnu moć, nezaposlenost, skupo liječenje i mnogo drugog) ili ako bi istakao nezadovoljstvo svojim ponižavajućim statusom u državi, te da mu nije dobro, naišao bi na žestok otpor, čak bi ga ovaj nazvao ludakom ili neprijateljem države sa mogućim posljedicama.

Jer, on, na visokoj funkciji, sa cijenjenom platom, bezbrojnim nadoknadama i bonusima, šetnjom po svijetu sa kavaljerskim dnevnicama, riješenim stambenim pitanjima i za narednih nekoliko potomaka, svim zaposlenim u porodici i rodbini, bogatom ušteđevinom itd... ne može drugačije ni da se ponaša, nije da neće, nego, prosto, ne može da shvati problem siromašnih- smatra Korać.

Bonus video: