Parking platio SMS-om, a „pauk” odnio auto

Dva saobraćajna znaka, koji šalju oprečne informacije i naređenja, nalaze se jedan pored drugoga.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.02.2011. 16:30h

Problemi građana oko parkiranja u zoniranim djelovima grada se nastavljaju.

Našoj redakciji se javio Igor Belojević sugrađanin koji je juče parkirao auto u Ulici slobode, kod česme, ne sluteći da će ga to parkiranje koštati 80 eura.

"Parkirao sam se u 17 sati kod česme, a da ironija bude veća baš kod table na kojoj piše da je dozvoljeno parkiranje i upustvo za naplatu parkinga. Slijedeći uputstvo poslao sam poruku za naplatu parkinga i dobio sam povratnu poruku da mi je parkiranje dozvoljeno do 18 sati", kaže Belojević.

Neprijatnost je uslijedila kada se kako tvrdi vratio na mjesto gdje je parkirao auto.

"Auta nije bilo kada sam se vratio na mjesto gdje sam se parkirao. Naime, u 17 sati i 25 minuta moj auto je odnio “pauk”. Iz te službe mi je rečeno da oni na to imaju pravo jer je tu zabranjeno parkiranje nakon 17 sati", kazao je Belojević.

Dva saobraćajna znaka, koji šalju oprečne informacije i naređenja, nalaze se jedan pored drugoga.

Ide na sud

Nakon toga Belojević se nije obratio Parking servisu, niti je otišao da preuzme auto.

Kako kaže, podnijeće tužbu jer smatra da je oštećen u ovom slučaju.

Iz Komunalne policije je saopšteno da je „pauk” postupio u skladu sa zakonom, i da je parkiranje na pomenutom mjestu, shodno saobraćajnom znaku, zabranjeno za motorna vozila u vremenu od 17 do 05 sati, i da se navedena ulica pretvara u pješačku zonu u ovom vremenskom intervalu.

JP „Parking servis” je tu lokaciju zonirao i istaklo tablu na kojoj piše da je parkiranje dozvoljeno od 7 do 24 sata .

Da li je u pitanju greška „Parking servisa” i nesmotrnost prilikom postavljanja table i zoniranja lokacije, nijesmo uspjeli da saznamo jer je rukovodilac javnih parkirališta i garaža Stevan Jovanović na bolovanju, a iz preduzeća niko osim njega nije nadležan da daje izjave.

Bonus video: