SREĆAN PUT

Sedam Beranaca putuje u mirovnu misiju u Avganistan

U Opštini Berane, priređen prijem za sedmoricu Beranaca, oficira i vojnika, koji će ići u mirovnu misiju u Avganistanu.
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2011. 16:32h

U Opštini Berane, priređen je prijem za sedmoricu Beranaca, oficira i vojnika, pripadnika Vojske Crne Gore, koji će ići u mirovnu misiju u Avganistanu.

Vojnike je, u ime lokalne uprave, primio Braho Adrović, potpredsjednik Opštine Berane i Vinka Babić, glavna administratorka i njihovi saradnici. Prijemu je trebalo da prisustvuje i gradonačelnik Vuka Golubović, ali je bio službeno odsutan.

Delegaciju Vojske Crne Gore činili su major Zoran Vukadinović, koji je rekao da sastav mirovne misije u Avganistanu čine major Krunislav Skupnjak, štabni oficir u Mazer-e-šarifu, kapetan Aleksandar Popović, komandir voda u Pol-e-komriju, stariji vodnik Branko Vešović, komandir Trećeg odjeljenja o Pol-e-komriju, Radenko Cimbaljević, sastav medicinskog tima u Pol-e-komriju, Erol Ramusović, razvodnik u sastavu Voda, Gavrilo Spalević i Velimir Spalević, desetar u sastavu voda u Pol-e-komriju.

“Ukupno je sedam pripadnika mirovne misije iz Berana, a po prvi put taj sastav čini i komandna struktura”, rekao je Vukadinović, dodajući da novi kontingent iz Crne Gore čini 28 osoba.

Psihološkinja Dijana Davidović razgovarala je sa roditeljima vojnika, dajući im odgovore na sva pitanja koja su bila predmet njihovog interesovanja.

Preporučujemo za Vas