DOGOVOR SA BEMAKSOM

Markušev kanal zatrpan do pola

Potpisao sam sporazum kojim im to besplatno odobravam, jer srca nijesam imao da su svi blokirani, i da još nemaju višekanalni TV prenos, kaže arhitekta
81 pregleda 0 komentar(a)
Kanal u Tološima, Foto: Vesko Belojević
Kanal u Tološima, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.02.2011. 14:08h

Arhitekta Andrija Markuš dao je saglasnost na zahtjev Bemaksa da se u kanal koji je iskopao oko zgrada u Tološkoj šumi postavi optički kabal za objekte, koje su njime bile blokirane.

"Potpisao sam sporazum kojim im to besplatno odobravam, jer srca nijesam imao da su svi blokirani, i da još nemaju višekanalni TV prenos, kao u Pinkovoj „Farmi“. Sa tim sam ustupkom malo poremetio (ne)skriveni plan pojedinaca iz opštinskog rukovodstva da se sa smetnjama oko premijerovog stana što više nastavi", navodi se u saopštenju Markuša, dostavljenom “Vijestima”.

Koliko god sam se trudio da pogriješim, nijesam uspio. Crnogorci su se uvijek trudili da za gospodara glavu daju, a ne oko njega kanal da kopaju

"Po postavljanju tog kabla, kanal će se zatrpati do polovine njegove dubine, a ostatak dubine kanala ostaće kao obezbjeđenje njegove imovine", stoji u dokumentu koji su potpisale obije strane.

Markuš je, međutim, kazao kako nije računao da će se pozlatiti kanal koji je iskopao da zaštiti svoju imovinu oko zgrade u kojoj stan ima premijer Igor Lukšić.

"Koliko god sam se trudio da pogriješim, nijesam uspio. Crnogorci su se uvijek trudili da za gospodara glavu daju, a ne oko njega kanal da kopaju.

Ako nije dozvolio da se preko privatne imovine, bez građevinske dozvole i neplaćeno, napravi put u Evropu, ono će iz Evrope preko ove imovine, uz moju saglasnost, optičkim kablom, preko ko zna koliko TV-stanica stizati tačni podaci o korupciji i kriminalu do premijera u njegovom stanu, ako to ne bude mogao da vidi kroz prozor.

Sad je na početku mandata, te nije imao kad ni da što riješi, ni pogriješi", zaključio je Markuš.

Preporučujemo za Vas