Mugoša i Stijepović obećali 70 stanova za prosvjetare

Stijepović je rekao kako skoro deceniju na lokaciji u Donjoj Gorici postoje uslovi za izgradnju dva stambena objekta, jer je riječ o zemljištu koje je u vlasništva resornog ministarstva.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2011. 16:50h

Na prostoru nekadašnje Osnovne škole „'Vlado Milić'' u Donjoj Gorici, za potrebe zaposlenih u prosvjeti, predviđena je izgradnja dvije lamele sa ukupno 70 stanova, saopšteno je na sastanku gradonačelnika Miomira Mugoša i ministra prosvjete i sporta Slavoljuba Stijepovića.

Stijepović je rekao kako skoro deceniju na lokaciji u Donjoj Gorici postoje uslovi za izgradnju dva stambena objekta, jer je riječ o zemljištu koje je u vlasništva resornog ministarstva.

"U realizaciji tog projekta došli smo do faze traženja građevinske dozvole. Međutim, sa tim poslom stalo se prije dvije godine kada nas je zadesila globalna ekonomska kriza", rekao je Stijepović.

Uz napomenu da je ministarstvo bilo u stalnoj komunikaciji sa Glavnim gradom, Stijepović je rekao da je zadovoljan ishodom sastanka sa gradonačelnikom. Ministar je istakao da su se dogovorili oko 'onih stvari koji su od kapitalnog značaja', najavljujući istovremeno kako će u narednih deset godina u Podgorici biti investirano 62 miliona eura, od ukupno 144 miliona koliko je opredijeljeno za oblast obrazovanja.

"U narednom periodu biće izgrađeno 27 obrazovnih objekata, a u ovoj godini uložićemo 6 miliona eura", rekao je Stijepović, ističući da je od gradske uprave zahtijevao da se planska dokumentacija uskladi sa potrebama ministarstva.

1. septembra vrtić u Golubovcima

On je kazao kako u Podgorici nedostaje kapaciteta za predškolsko obrazovanje, navodeći kako je od Glavnog grada dobio uvjeravanja da će imati dvije lokacije za gradnju vrtića na obje strane Morače.

Gradonačelnik Mugoša je najavio da će mališani sa teritorije Gradske opštine Golubovce od 1. septembra ove godine sigurno ući u nove prostorije tamošnjeg vrtića, dok je za narednu godinu planirana izgradnja vrtića i u GO Tuzi.

"Međutim, ono što je najpotrebnije je nova osnovna škola preko Morače, zbog izgradnje novih naselja, kao i gradnja sportskog objekta iza Tološa. Glavnom gradu je prijeko potrebna i druga Podgorička gimnazija, koja bi se najvjerovatnije gradila preko Morače, jer u tom dijelu grada nemamo gimnaziju", rekao je Mugoša.

Bonus video: