Bubreg završio u malom oglasu

"Djeca nam umiru od gladi, tako da ja lično nemam drugog izbora do da ponudim bubreg na prodaju", rekao je Kastratović.
0 komentar(a)
novine, Foto: Luka Zeković
novine, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.02.2011. 11:15h

Bivši radnik IGM "Opeka" u Beranama, Zdravko Kastratović, najavio je juče da su on i većina njegovih kolega prinuđeni da prodaju bubrege, kako bi preživjeli i spriječili da im djeca umru od gladi.

"Za takav moj i postupak mojih kolega, odgovornost ne snosi samo vlasnik "Opeke", već i svi nadležni u sudstvu, Vladi i Opštini, koje od 2008. godine molimo da preuzmu odgovarajuće mjere, preispitajuprivatizaciju preduzeća, isplate nam zakonom predviđena zaostala potraživanja i pred zakon izvedu onoga ko je porušio fabriku i osirotio preko 50 radnika i njihovih porodica", rekao je Kastratović.

On je podsjetio da su radnici "Opeke" koji su ostali bez posla štrajkovali glađu, ne bi li iznudili da vlasnik poštuje kupoprodajni ugovor, da ne smije da daje otkaze, a pogotovu da ne smije da svojata nešto što nije kupio.

"U saznanju smo da je vlasnik "Opeke" kompanija "Katel" kupila preduzeće po cijeni od 250.000 eura, ali samo fabriku i opremu. O svemu je obaviješteno tužilaštvo, ali ništa nije preduzeto, a ne znamo ni kako je vlasnik smio da poruši ciglanu jer je ugovorom bilo precizirano da će da ulaže sredstva u fabriku, a ne da je ruši", kazao je Kastratović.

Kako navodi Kastratović, radnici su se nebrojeno puta obraćali na sve moguće adrese, ali da niko nije bio spreman da pomogne.

"Djeca nam umiru od gladi, tako da ja lično nemam drugog izbora do da ponudim bubreg na prodaju", rekao je Kastratović.

Bonus video: