Konačna zabrana pušenja na javnim mjestima

Kao zadatak resora koji vodi Radunović navodi se i finansiranje trećeg pokušaja vantjelesnog začeća, te obezbjeđivanje uslova za izvođenje prve transplantacije bubrega u Crnoj Gori
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2011. 14:16h

Potpis na Ugovor o finansiranju, izgradnji i upravljanju medicinskim otpadom, predstavnici Ministarstva zdravlja i investitora staviće najkasnije do 17. marta, predviđeno je programom Plana rada nove Vlade u prvih 100 dana.

Na ovaj način će se u Crnoj Gori prvi put početi sa rješavanjem problema te vrste otpada.

U Programu se navodi i da će se do istog datuma pripremiti Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ograničavanju duvanskih proizvoda, kojim će se, kako je ranije najavljeno, potpuno zabraniti upotreba cigareta na javnim prostorima.

Priprema Predloga zakona o sprječavanju zloupotreba droga, takođe je jedan od zadataka koje je pred Ministarstvo zdravlja stavio novi premijer Igor Lukšić.

Rok za završetak rada na Predlogu tog zakona je 24. mart.

Država će finansirati i treći pokušaj vantjelesnog začeća?

Istovremeno Vlada je objavila i prioritetne aktivnosti koje su planirane za ovu godinu, pa iz nadležnosti Ministarstva zdravlja pominju se priprema Nacionalnog programa za kontrolu raka, Programa skrininga raka grlića materice i Programa skrininga raka debelog crijeva, Izrada Strategije optimizacije sekundarnog i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, kao i uvođenje specijalizacije „Porodična medicina“.

Kao zadatak resora koji vodi ministar Miodrag Radunović navodi se i finansiranje trećeg pokušaja vantjelesnog začeća, ali i obezbjeđivanje neophodnih uslova za izvođenje prve transplantacije bubrega u Crnoj Gori.

Bonus video: