Direktor RTCG dao izjavu policiji po prijavi sindikata

Izvori “Vijesti” navode da u prijavi stoji da je direktorka TVCG Radojka Rutović dobila 30.000, a urednica Marina Vuković 10.000 eura.
138 pregleda 0 komentar(a)
Branko Vojičić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Branko Vojičić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.01.2011. 08:32h

Generalni direktor RTCG Branko Vojičić dao je izjavu policiji povodom krivične prijave koju je protiv njega podnio Novi sindikat te medijske kuće.

“Vijestima” je iz policije potvrđeno da je, po nalogu Tužilaštva, sa Vojičićem obavljen razgovor prije nekoliko dana. Izvor iz policije je kazao da je Vojičić izjavu dao u “svojstvu građanina”, što praktično znači da je riječ o pretkrivičnom postupku i da još niko nije okrivljen.

Vojičić nije želio da govori za “Vijesti”.

Novi sindikat je prijavio Vojičića jer je, navodno, mimo propisa, dao nekoliko desetina hiljada eura za rješavanje stambenih potreba zaposlenih.

Izvori “Vijesti” navode da u prijavi stoji da je direktorka TVCG Radojka Rutović dobila 30.000, a urednica Marina Vuković 10.000 eura.

Rutović je demantovala navode iz prijave, kazavši “Vijestima” da nije dobila ni cent za rješavanje stambenih potreba.

Vuković je potvrdila “Vijestima” da je prošle godine dobila 10.000 eura, na “zakonit i legalan način”.

“Kao urednici informativnog programa, Vojičić mi je pružio pomoć, po meni na legalan i zakonit način. Zavrijedila sam tu pomoć, kao i mnogi drugi zaposleni koji je nijesu dobili. Na taj način mi je djelimično omogućio da riješim stambeno pitanje, jer se za taj novac u Podgorici može kupiti 7-8 kvadrata stambenog prostora”, kazala je Vukovićeva “Vijestima”.

Izvor “Vijesti”, dobro upućen u poslovanje TVCG, međutim, tvrdi da budžetom za prošlu godinu nije predviđeno izdvajanje za rješavanje stambenih potreba zaposlenih, a te stavke nema ni u devetomjesečnom izvještaju o poslovanju Javnog servisa.

Novi sindikat podnio je proteklih godina brojne prijave protiv Vojičića, a generalni direktor nedavno je odgovorio tužbom za uvredu i klevetu protiv čelnika te radničke organizacije Radomira Pajovića i Mirjane Popović.

Ročište po Vojičićevoj tužbi zakazano je za 2. februar.

Bonus video: