Ministrima bonusi za propalu privredu

„Da su DPS i SDP socijaldemokratske partije brinule bi o socijalnim problemima građana“, rekao je portparol Nove Jovan Vučurović, komentarišući činjenicu da svi ministri u Vladi od januara 2010. imaju pravo na bonuse u iznosu od 900 eura.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2011. 16:32h

Nova srpska demokratija ocijenila je da se Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija godinama lažno predstavljaju kao socijaldemokratske partije.

„Da su DPS i SDP socijaldemokratske partije brinule bi o socijalnoj komponenti društva i socijalnim problemima građana“, rekao je portparol Nove Jovan Vučurović, komentarišući činjenicu da svi ministri u Vladi od 1. januara prošle godine imaju pravo na bonuse preko oficijelne plate u iznosu od 900 eura.

“Umjesto toga, imali smo proteklih godina na djelu ono što je konstanta u vladanju ovih „socijaldemokrata“ - halapljivost i nezajažljiva borba za privilegije, a sve skopčano sa porastom moći organizovanog kriminala do neslućenih razmjera i bujanjem korupcije na svim nivoima“, rekao je Vučurović.

Dvadeset godina traje besomučna trka za bogaćenjem

On je rekao da dvadeset godina traje besomučna trka za bogaćenjem, naspram koje stoji uništavanje srednje klase, zatvaranje na desetine nekada respektabilnih firmi, hiljade otpuštenih radnika, očajno stanje u zdravstvu i prosvjeti.

„Svaki novi sunovrat crnogorske ekonomije i novo siromašenje građana kao po pravilu je značio dodatno bogaćenje ljudi iz vrha „socijaldemokratske“ vlasti, kao i onih iz raznih interesnih grupa, koji su se uvezali sa tim političkim elitama“, kazao je Vučurović agenciji MINA.

"Vlada samo na bonuse u prošloj godini potrošila 250 hiljada eura"

Prema njegovim riječima, to što je Vlada samo na bonuse u prošloj godini potrošila 250 hiljada eura, dok su se sa druge strane rudari zatvarali u jame, a zbog neisplaćenih zarada štrajkovali u KAP-u, Željezaru, Tehnostilu, Radventu, FEP-u, samo je jedan od detalja koji govori o tome koliko je sistem vrijednosti u Crnoj Gori poremećen.

„Ta neosjetljivost na nevolje svojih građana dostigla je maksimum u trenutku kada je ekonomska kriza, koju je upravo izazvala Vlada, najviše pogodila Crnu Goru“, kazao je Vučurović.

U tom trenutku, kako je dodao, svoj vrhunac doživjeli su i korupcija i nepotizam.

„A ovakvi slučajevi liče na te pojave i ovakvi primjeri mogu biti prepreka na evropskom putu Crne Gore i ne mogu ostati neprimijećen“, kazao je on.

„To što sve prepreke na tom putu stižu iz aktuelne vlasti, samo govori o tome koliko je on raspoložen da odgovori na zahtjeve koji stižu iz Brisela, i ukoliko se nešto hitno ne promijeni, ne bi bilo čudno da dođe do blokade u daljim evropskim integracijama Crne Gore“, zaključio je Vučurović.

Bonus video: