Odloženo suđenje optuženima za deportaciju, jer svjedok slavi slavu

Ranko Pekić, šifranst u MUP-u Crne Gore, o tome da neće doći na suđenje kako je bilo planirano, sud obavijestio telegramom.
198 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2011. 09:22h

Svjedok Ranko Pekić, po zanimanju šifrant u MUP-u Crne Gore, nije se pojavio na suđenju optuženima za deportaciju Muslimana i Srba, u Višem sudu u Podgorici, jer mu je danas porodična i krsna slava, Sveti Jovan Krstitelj.

Pekić je o tome da neće doći na suđenje kako je bilo planirano, sud obavijestio telegramom.

Predsjednik specijalnog vijeća sudija Milanka Žižić odložila je glavni pretres za 8. februar, a svjedoku će poziv naknadno uručiti preko policije.

Bojović i ostali će biti izručeni

Vijeće Višeg suda za ratne zločine u Beogradu nedavno je donijelo rješenje u kojem se navodi, da su se stekli uslovi da se bivši šef SDB-a Crne Gore, Boško Bojović, izruči pravosudnim organima Crne Gore.On je optužen za deportaciju Muslimana i Srba, u maju 1992. godine.

Najavljena je i skora odluka o izručenju ostalih optuženih kojima se sudi u odsustvu.

Osim Bojoviću, u odsustvu se sudi i Milisavu Mići Markoviću, pomoćniku ministra policije, Radoju Radunoviću, bivšem načelniku sektora za poslove bezbjednosti SDB u Herceg Novom, bivšem načelniku Centra bezbjednosti u Herceg Novom MIlorau Ivanoviću i Dušku Bakraču, operativcu SBD-a, sudi se u odsustvu.

U pritvoru se nalaze Božidar Stojović, (bivši rukovodilac sektora za poslove SDB u Ulcinju), Milorad Šljivančanin, (nekadašnji komandir stanice milicije u Herceg Novom), Branko Bujić, bivši načelnik Centra bezbjednosti u Baru i Sreten Glendža (bivši načelnik Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj),

    Bonus video: