Sindikat kotorske bolnice odbacuje optužbe ministra Radunovića

Iz Sindikata zaposlenih u kotorskoj bolnici tvrde da nedavne optužbe ministra zdravlja doc dr Miodraga Radunovića da u toj ustanovi “cvjeta” korupcija, “ne odgovaraju stvarnom stanju”.
59 pregleda 0 komentar(a)
Bjelica, Foto: Arhiva Vijesti
Bjelica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.01.2011. 20:35h

Iz Sindikata zaposlenih u kotorskoj bolnici tvrde da nedavne optužbe ministra zdravlja doc dr Miodraga Radunovića da u toj ustanovi “cvjeta” korupcija, “ne odgovaraju stvarnom stanju”, jer je riječ o opšte iznesenim ocjenama, utemeljenim na anonimnim prijavama koje nijesu provjerene.

“Bilo ko od zaposlenih u bolnici Kotor sperman je da sa ličnom i profesionalnom odgovornošću prihvati provjeru svake anonimne informacije od organa kod kojih su pristigle”, kazala je predsjednica dr Ljiljana Krivokapić, nakon sastanka sindikata te bolnice.

Ona je, u ime zaposlenih u toj ustanovi, pozvala resornog ministra da dođe u bolnicu, kako bi dobio informacije o svemu navedenom, mjerama koje se preduzimaju i koje će biti preduzete kao i rezultate preduzetih dosadašnjih radnji.

“Takođe očekujemo od institucija sistema ljekarske komore, društva ljekara i udruženja sestara da se zaštiti dignitet struke u cjelini”, rekla je dr Krivokapić.

Traže pravednu i profesionalnu provjeru

Naglasila je da zaposleni u toj bolnici “s indignacijom odbijaju vrstu, način i težinu optužbi iznesenih na njihov račun”, te da “traže pravednu i profesionalnu procjenu stanja”, kao i “saradnju svih koja bi dovela do još boljeg rada ustanove i popravljanja socijalno ekonomskog statusa zaposlenih u zdravstvu”.

“Radimo težak i odgovoran posao, human, na valjan i stručan način i nećemo dozvoliti da se na bilo koji način ukalja čestitost struke koju obavljamo”, ocijenila je dr Krivokapić.

Ona je napomenula da kotorska bolnica ima regionalni značaj sa svim svojim kapacitetima u opremi, ljekarima, srednjim medicinskim osobljem i nemedicinskim osobljem, da pruža zdravstvene usluge najvećeg mogućeg nivoa uz maksimalno požrtvovanje svih zaposlenih.

U ponedeljak o angažmanu direktora Bjelice

Sastanak Odbora direktora te ustanove na kojem će se odlučivati o daljem angažovanju direktora dr Nebojše Bjelice planiran je za ponedjeljak.

Ministar Radunović je prije Božićnih praznika pozvao dr Bjelicu da podnese ostavku, jer su sve prisutnije prijave korupcije u toj ustanovi. Dr Bjelica je bio zatečen optužbama i kazao je da toj ustanovi nije stizao nikakav dopis od strane ministarstva.

“Vijesti” su nezvanično saznale da je jedna anonimna prijava rada kotorske bolnice stigla na adresu Ministarstva zdravlja još 30. juna prošle godine. Ministarstvo je prijavu proslijedilo kotorskoj policiji. Međutim, redakciji je rečeno i u policiji i tužilaštvu da nemaju saznanja o prijavama za korupciju u Opštoj bolnici Kotor.

Bonus video: