TRAŽE OBJAŠNJENJE

Dragoljub Šarović: Naši vozovi ne kreću neispravni!

U kompoziciji o kojoj se govori u informaciji koju je Blic objavio bilo je i nekoliko crnogorskih vagona.
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2011. 16:48h

Povodom informacije objavljene juče u beogradskom “Blicu” da je brzi putnički voz, koji je iz Beograda krenuo za Bar na Božić pola sata nakon ponoći, do Prijepolja stigao sa neispravnim kočnim sistemom na nekoliko vagona, izvršni direktor Željezničkog prevoza Crne Gore Dragoljub Šarović kazao je da to ne smije da se dogodi i da njihovi vagoni ne mrdaju sa stanice neispravni.

“To se, ako se dogodilo, dogodilo na teritoriji druge države i mi smo zatražili zvanično objašnjenje kolega iz Željeznica Srbije. Osim toga, kraće provjere kočnica se rade u Požegi i Užicu tako da je praktično nemoguće napraviti propust. Šta se zaista dogodilo i je li se dogodilo mi ćemo znati kad dobijemo zvaničnu informaciju od kolega iz Srbije”, kazao je Šarović.

Ipak u kompoziciji o kojoj se govori u informaciji koju je Blic objavio bilo je i nekoliko crnogorskih vagona.

“Tačno je da je u pomenutoj kompoziciji bilo i naših vagona ali ja tvrdim da su oni bili potpuno tehnički ispravni kada su krenuli iz naših domicilnih stanica.”, tvrdi Šarović.

Iz Željeznica Srbije juče je saopšteno da je nakon svih analiza koje su uradile stručne službe te kompanije utvrđeno “da tokom čitavog puta od Beograda do Prijepolja nijesu konstatovane nikakve nepravilnosti u saobraćaju voza koji je osmog januara u 00.35 krenuo iz Beograda za Bar.

“Voz je između Beograda i Prijepolja imao ukupno 12 zaustavljanja što zbog izlaska i ulaska putnika, što zbog saobraćajnih razloga i nijednom nijesu uočeni problemi u kočenju. Lokomotivom su upravljali dvojica iskusnih mašinovođa, jedan od Beograda do Užica a drugi od Užica do Prijepolja i nijedan nije imao problema sa zaustavljanjem voza.", navodi se u saopštenju medija centra Željeznica Srbije.