Vučinić: Amfilohiju odgovara bezakonje

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da ga "malo čude" izjav pojedninaca, "pogotovo onih na visokim državnim funkcijama", a koje su uslijedile nakon njegaove izjave na Badnji dan u Baru.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2011. 10:01h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da ga "malo čude" izjav pojedninaca, "pogotovo onih na visokim državnim funkcijama", a koje su uslijedile nakon njegaove izjave na Badnji dan u Baru, kada je poručio da "Bog sruši one koji sruše hram na Rumiji".

"Šta bi oni očekivali od mitropolita crnogorsko-primorskog, da blagoslovi rušenje jedne crkve, pogotovo one obnovljene na Rumiji u koju je usađen vjekovni kod nošenja časnog krsta svetog Jovana Vladimira? Poznato je da se na čelu vjekovne povorke nalazio pravoslavni sveštenik jer je i krst hrišćanskog mučenika i sveca", rekao je mitropolit na Božićnom koktelu.

Mitropolit ulazi u politiku

Poruku Amfilohija prokomentarisao je i predsjednik države Filip Vujanović, kao što, kako je rekao, to "često komentariše kada se on bavi politikom izlazeći iz sfere vjere i religije i ulazeći u politiku".

"On je ovom prilikom izašao iz okvira onog što je dobra religijska poruka posebno u blagim danima kada treba da afirmišu sklad, mirnoću, harmoniju i iznad svega ljubav", kazao je Vujanović na proslavi dana Opštine Mojkovac.

Amfilohiju odgovara bezakonje

Potpredsjednik Savjeta Mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučinić kazao je da je "preosvećeni Amfilohije duhovni otac svih velikosrpskih nacionalista i iz vlasti i van nje".

"Razumljivo je i zašto u ovoj zemlji može nekažnjeno da poziva na obaranje ustavnog poretka i slamanje svih zakona uključujući i zakon koji reguliše građevinsku djelatnost, jer ga njegovi duhovni sinovi sigurno neće procesuirati. A i odgovara mu da u vrijeme bezakonja, u kojem je njegova volja zakon, dovrši nedovršene objekte", rekao je Vučinić.

Bonus video: