Amfilohije nalaže ispred hrama i Cetinjskog manastira

U četvrtak 6. januara nalaganje badnjaka će biti oganizovano u 17 i 30 ispred hrama u Podgorici, u 19 ispred Cetinjskog manastira
97 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2011. 11:17h

Mitropolija crnogorsko-primorska organizovaće centralno nalaganje badnjaka ispred sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.Nalaganje badnjaka biće organizovano u četvrtak, 6. januara, u 17 sati i 30 minuta, a osveštaće ih mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa sveštenstvom.Amfilohije će prije toga služiti liturgiju u hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru, nakon čega će biti obavljeno osvećenje krsta za kupolu hramovne priprate. Pola sata prije podneva, pred tim hramom biće organizovano loženje badnjaka.Na internet stranici Mitropolije navedeno je da će Amfilohije potom, u Manastiru Svetog Nikole na Obodu, prisustvovati nalaganju badnjaka, da bi u 15 sati prisustvovao istom činu pred Cetinjskim manastirom.Na Božić, 7. januara, Amfilohije će u sabornom hramu Hrsitovog vaskrsenja u Podgorici služiti liturgiju.

Nalaganje i u Lovćencu

Crkveni odbor Crnogorske pravoslavne crkve Lovćenac i Udruženje Crnogoraca Srbije "Krstaš" organizovaće u tom vojvođanskom mjestu centralno nalaganje badnjaka za dijasporu. U saopštenju dostavljenom agenciji MINA navodi se da će nalaganje badnjaka biti organizovano u četvrtak, 6. januara, u 16 sati i 30 minuta u parku Cetinje. Badnjake će prvo nalagati predstavnici crnogorskih nahija i plemena, a potom će, u 17 sati, to učiniti i predstavnici bratstava Martinovići i Borilovići. Dodaje se da će u kulturno-umjetničkom programu nastupiti crnogorsko kulturno-prosvjetno društvo “Ksenija”. Biće organizovan i vatromet, dok je Krstaš za djecu pripremio božićne poklone.

Bonus video: