Marković: Ne vjerujem da je ijedan moj ministar, a posebno Šehović sklon ovoj vrsti zloupotrebe i diskriminacije

"Sačekačemo pravosnažnost postupka, vidjeli ste da nemamo nikakav kompromis u poštovanju sudskih odluka i stavova nadležnih državnih organa, i onda za Vladu i moje ministre nema uputa, poštovaćemo i izvršavati sudske odluke"
58 pregleda 8 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Radomir Petrić
Duško Marković, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 27.03.2018. 14:11h

Premijer Crne Gore Duško Marković danas je na pitanje "Vijesti" kako komentariše presudu Osnovnog suda u Podgorici da je ministar Damir Šehovič na konkursu za direktora dječijeg vrtića politički diskriminisao jednog kandidata, te što če uraditi ako presuda postane pravosnažna, kazao da o tome ne može govoriti dok ne bude imao "uvida u cijelu situaciju", ostavivši prostora mogućnosti "da je došlo do nekog proceduralnog propusta".

Ministar prosvjete Damir Šehović politički je diskriminisao Milenu Mijović kada je u julu 2017. za direktora vrtića “Đina Vrbica” imenovao Vuka Stanišića. To je odlučila sutkinja danilovgradskog Osnovnog suda Nina Radunović, koja je presudom poništila konkurs za izbor direktora, radi uklanjanja posljedica takvog postupanja države.

Iz Ministarstva prosvjete juče su odgovorili “Vijestima” da nijesu zvanično dobili presudu i da zbog toga ne mogu dati detaljan komentar, ali su najavili da će se žaliti na odluku suda. “Tvrdimo da gospođa Mijović nije diskriminisana niti po jednom osnovu, te sa indignacijom odbacujemo takve navode”, odgovoreno je iz Šehovićevog resora.

"Ne vjerujem da je ijedan moj ministar, a posebno ministar Šehović, sklon ovoj vrsti zloupotrebe i diskriminacije, već nasuprot. Sačekačemo pravosnažnost postupka, vidjeli ste da nemamo nikakav kompromis u poštovanju sudskih odluka i stavova nadležnih državnih organa, i onda za Vladu i moje ministre nema uputa, poštovaćemo i izvršavati sudske odluke", odgovorio je premijer tokom današnje posjete Baru.

Bonus video: