Bošković sa stipendistima: Stupate u instituciju gdje se zna za red, rad i disciplinu

"Vi ste izabrali svoje buduće profesije, one koje su nama deficitarne. Ovim ugovorom, mi se obavezujemo da vas pratimo kroz vaše školovanje, i da vam garantujemo radno mjesto u sistemu odbrane naše jedine i zajedničke države", poručio je Bošković
2224 pregleda 2 komentar(a)
Ministar Bošković sa stipendistima, Foto: Ministarstvo odbrane
Ministar Bošković sa stipendistima, Foto: Ministarstvo odbrane

Luka - Miloradovič Jeraminok, sa Fakulteta za elektrotehniku, računarstvo i informatiku, Andrija Balević i Veljko Vukadinović, sa Elektrotehničkog fakulteta, Vasilije Miljanić, sa Pomorskog fakulteta, Tanja Vučić, sa Metalurško-tehnološkog fakulteta i Marko Božović i Jovan Pavlović, sa Građevinskog fakulteta, prvih je sedam studenata sa kojima je Ministarstvo odbrane potpisalo ugovor o stipendiranju koji im nakon diplomiranja garantuje posao u Ministarstvu odbrane ili Vojsci Crne Gore.

"Ulazite u instituciju koja zna za red, rad i disciplinu, u kojoj se poštuju hijerarhija i stariji. Sami ćete se uvjeriti da je ovo i institucija koja će od vas napraviti još boljeg čovjeka, koja očekuje mnogo od vas, ali u kojoj ćete naći poslovne satisfakcije koja vam malo koja druga može pružiti", kazao je ministar Predrag Bošković obraćajući se stipendistima.

On je kazao da novi stipendisti, sa kojima Ministarstvo odbrane ulazi u novi projekat, nisu dobili donaciju niti osvojili nagradu, već priliku i šansu da do kraja ostvare svoje poslovne snove i ambicije.

"Vi ste izabrali svoje buduće profesije, one koje su nama deficitarne. Ovim ugovorom, mi se obavezujemo da vas pratimo kroz vaše školovanje, i da vam garantujemo radno mjesto u sistemu odbrane naše jedine i zajedničke države. Ulazite u jednu časnu instituciju koja ne prima prosječne", zaključio je Bošković.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić i direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov.

Bonus video: