Vuković: Članovi Savjeta i menadžment RTCG da podnesu ostavke

"Šundić svjesno obmanjuje javnost. Media centar podsjeća Šundića, Savjet RTCG i ukupnu javnost da su novinari koji su i danas zaposleni u TVCG radili od 2017. do polovine 2018. na profesionalan način, a u tom periodu je TVCG zabilježila najveće povjerenje javnosti u proteklih osam godina"
3015 pregleda 6 komentar(a)
Vuković, Foto: Boris Pejović
Vuković, Foto: Boris Pejović

Media Centar ponovo poziva članove Savjeta i menadžment RTCG da, bez odgađanja, podnesu ostavke i tako makar ublaže ličnu i kolektivnu blamažu.

"U jučerašnjoj predstavi za javnost na sjednici Savjeta RTCG, na kojoj je usvojena odluka o formiranju komisije za praćenje informativnog programa, učestvovali su svi članovi Savjeta i menadžmenta. Formiranjem komisije čiji će zadatak biti da prati poštovanje profesionalnih standarda u informativnom programu obesmišljava se funkcija urednika, koji su plaćeni upravo da brinu o primjeni profesionalnih standarda. Formiranje komisije u kojoj će biti predstavnici sindikata i novinari treba da zamagli stvarnost i stvori privid da u Savjetu RTCG postoje članovi koji, navodno, pokreću inicijative sa ciljem poboljšanja katastrofalnog stanja", rekao je predsjednik Skupštine Media centra, Dragoljub Duško Vuković.

Vuković je rekao da članovi Savjeta "potcjenjuju građane/građanke Crne Gore, jer niko ne može povjerovati da će novinari iz RTCG koje bude imenovao generalni direktor Božidar Šundić imati hrabrost i profesionalni integritet da sroče izvještaj koji će pokazati neobjektivnost, neizbalansiranost, jednostranost, nepravednost, neblagovremenost u informativnom programu TVCG."

"To što treba da utvrdi neka interna komisija, već odavno vidi cijela crnogorska javnost. Zato je predlog i odluka o formiranju komisije samo providni pokušaj obmanjivanje te javnosti. Članovi Savjeta RTCG, čija je legalnost i legitimnost sporna, nakon profesionalnog posrnuća kojeg primjećuju građani/građanke Crne Gore, mogu jedino da smijene menadžment ili da podnesu ostavke. Izgleda da su, ipak, svim članovima Savjeta RTCG važniji njihovi lični od interesa građana i ukupne javnosti", kazao je Vuković.

Vuković dodaje da je jednako tragična jučerašnja izjava generalnog direktora Šundića, koji je saopštio da su TVCG potrebni profesionalni novinari

"Šundić svjesno obmanjuje javnost. Media centar podsjeća Šundića, Savjet RTCG i ukupnu javnost da su novinari koji su i danas zaposleni u TVCG radili od 2017. do polovine 2018. na profesionalan način, a u tom periodu je TVCG zabilježila najveće povjerenje javnosti u proteklih osam godina. Podsjećamo javnost na to da je početkom 2018. godine povjerenje u TVCG bilo 31% dok je nekoliko mjeseci nakon preuzimanja javnog medijskog servisa od strane DPS-a i njihovog predstavnika Šundića, povjerenje građana u TVCG palo na 22%. Savjet RTCG je svojim djelovajem postao karikatura i lišen je bilo kakvog legitimiteta za upravljanje dobrom svih građana. Minimum odgovornosti je da izađu u susret zahtjevu pobunjenih građana/građanki koji traže njihove ostavke", zaključio je Vuković.

Bonus video: