"Širite dezinformacije o djelovanju studenata"

931 pregleda 1 komentar(a)
Fakultet za turizam i hotelijerstvo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Fakultet za turizam i hotelijerstvo, Foto: Arhiva "Vijesti"

Na tekst “Jokić: Profesorica Stanovčić radila po zakonu”, objavljen u “Vijestima” 26. februara u štampanom i onlajn izdanju “Vijesti” reagovalo je Studentsko vijeće Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru.

Odgovor prenosimo integralno:

“’Vijesti’ šire dezinformacije o djelovanju studenata ovog fakulteta. I predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, koji je na ovu funkciju stupio kao predstavnik Demokrata CG, oglasio se putem ovog medija i javno optužio studente stajući u odbranu bivše dekanice Tatjane Stanovčić. Svima poručujemo da su studenti autonomni i nezavisni, a da za cilj imaju bolje uslove studiranja i zakonit rad. Ključni razlog neslaganja sa smijenjenom dekanicom je neredovna nastava, loši uslovi za studiranje, nesaradnja sa studentima, ignorisanje studentskih zahtjeva, selektivno upoznavanje vijeća fakulteta sa studentskim zahtjevima.

Konkretno, a toliko je, mi mislimo svima jasno, da dekana biraju između ostalih i studenti, ali i organi UCG, a ne opština i političke partije. Valjda dekan i uprave fakulteta treba da brinu o studentima i fakultetu, a ne o opštini i partijama. Takođe, mi ne brinemo o apoteci ni poslovnim prostorima, ali elementarno znamo da je postupak za dobijanje istih isključivo javni tender, a ne dogovor dekana i opštine”, navodi se u odgovoru SVFTH, koji potpisuje Amar Rastoder.

Odgovor novinara izdanju "Vijesti" za 29. februar.

Bonus video: