Bar: "Čempresari" ponudili pomoć oko odabira nove lokacije za vrtić

Iz GI su takođe predložili i da se u Baru napravi registar zelenog fonda na teritoriji cijele opštine, “ sa posebnim naglaskom na centar grada”
1918 pregleda 8 komentar(a)
Sa posljednjeg okupljanja u Baru, Foto: Radomir Petrić
Sa posljednjeg okupljanja u Baru, Foto: Radomir Petrić

Predstavnici Građanske inicijative (GI) zatražili su danas zvanično od gradskih vlasti da u najkraćem mogućem roku pokrenu proceduru odabira nove lokacije za izgradnju vrtića.

U dopisu upućenom predsjednicima Opštine i SO Dušanu Raičeviću I Miću Orlandiću, te odborničkim klubovima u SO Bar, “čempresari” podsjećaju da je pronalaženje druge lokacije bio glavni zahtjev GI od početka građanskih protesta u Baru, i iskažuju “spremnost i volju” da aktivno učestvuju u rješavanju ovog problema.

"Podršku GI pružio je veliki broj stručnjaka iz oblasti arhitekture, urbanizma, prava, biologije, sociologije, i drugih oblasti značajnih za pronalaženje rješenja koje će na najbolji mogući način zadovoljiti potrebe budućih korisnika vrtića. Očekujemo da nas u najkraćem mogućem roku obavijestite koje konkretne korake ste preduzeli, kao i da će procedura određivanja nove lokacije biti transparentna, svrsishodna i efikasna", piše u dopisu koji su potpisali predstavnici GI Tamara Čurović, Aleksandra Leković i Vladimir Marvučić.

Iz GI su takođe predložili i da se u Baru napravi registar zelenog fonda na teritoriji cijele opštine, “ sa posebnim naglaskom na centar grada”.

"Time želimo bili sigurni da će u budućem urbanističkom planiranju grada biti adekvatno zaštićene zelene površine od naročitog značaja za grad. Nadamo se i vjerujemo da ćete svojim zalaganjem i radom omogućiti da naš grad u što skorijem roku dobije vrtić i park na koje ćemo svi biti ponosni", zaključuje se u dopisu GI barskim vlastima.

Bonus video: