Lokal „Desetka” rođaku Miloša Pavićevića?

Pavićević je dugo bio na čelu Studentskog parlamenta. Nakon okončanja mandata u parlamentu, više od dvije godine bio je vršilac dužnosti direktora Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra, firme čiji je osnivač UCG. Ta firma raspolaže kompleksom vrijednim više od milion eura. Nedavno je izabran za direktora tog preduzeća
1347 pregleda 15 komentar(a)
Desetka, Foto: Damjan Spasojević
Desetka, Foto: Damjan Spasojević
Ažurirano: 27.03.2018. 19:56h

Prostor nekadašnjeg bifea u zgradi Tehničkih fakulteta izdat je na petogodišnje korišćenje Dejanu Pejoviću, bliskom rođaku dugogodišnjeg studentskog predstavnika i aktuelnog direktora Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra Miloša Pavićevića.

Pejović je navodno zakupac plaže Kamenovo, gdje se posljednjih nekoliko godina svakog maja održavaju studentske žurke.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” stari bife u zgradi fakulteta je skoro pola godine renoviran.To je sada “Desetka”, koja je tokom dana studentski restoran, a tokom noći se u tom prostoru organizuju žurke. Na otvaranje je bio pozvan i menadžment Univerziteta Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Duškom Bjelicom. Menadžment UCG tada se odazvao Pejovićevom pozivu.

Pejovićeva firma Kamenovo beach u martu 2016. godine zakupila je zapadni dio plaže Kamenovo, nakon što je Podgoričanin Vaso Dedivanović odustao od zakupa tog dijela plaže, za koju je ponudio pola miliona eura. Pejovićeva firma bila je drugoplasirana na tenderu, sa ponudom svega tri eura većom od početne minimalne - 26.475 eura.

Prije izbora zakupca brojni učesnici tendera upozoravali su tada da, sličnim aktivnostima, plaže “na prevaru odlaze u ruke privatnika za sitne pare”. Tada su tvrdili da je koncept jednostavan - neka kompanija ponudi basnoslovnu sumu za zakup dijela obale kako bi eliminisala druge ponuđače. Zadatak druge firme uključene u taj posao je da ponudi neznatno više para od početne ponude i da zahvaljujući referencama koje se jako boduju, preuzme plažu nakon što prvorangirani, navodno zainteresovani ponuđač odustane...

Pavićević je dugo bio na čelu Studentskog parlamenta. Nakon okončanja mandata u parlamentu, više od dvije godine bio je vršilac dužnosti direktora Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra, firme čiji je osnivač UCG. Ta firma raspolaže kompleksom vrijednim više od milion eura. Nedavno je izabran za direktora tog preduzeća. Dugo godina bio je i portparol Košarkaškog i Rukometnog saveza Crne Gore.

U drugom djelu zgrade, u renoviranom prostoru, otvorena je diskoteka Index, koju je prošle sedmice zapečatila Turistička inspekcija, jer su nelegalno poslovali.

Inspekcija je u nadzor pošla nakon što su “Vijesti” objavile da je hapšeni narkodiler Luka Trubljanin neformalni vlasnik tog noćnog kluba, otvorenog 14. marta ove godine.

Turistički inspektori utvrdili su tada da ugostiteljski objekat “Studentski klub Index” nema odobrenje za rad izdato od nadležnog organa lokalne uprave.

“Vijesti” nijesu uspjele da stupe u kontakt sa Trubljaninom koji je hapšen nakon što je u njegovoj kući krajem maja 2017. godine pronađeno 65 ličnih karata. Tužilaštvo je tada provjeravalo za šta su mu lične karte služile i da li su možda korišćene u nekom izbornom procesu. Policija i tužilaštvo sumnjaju da je Trubljanin na čelu jedne od kriminalnih grupa koje se bave krijumčarenjem droge.

Direktor Doma Radoslav Jovanović nije ranije odgovorio na pitanje “Vijesti” da li je upoznat sa tim da je Trubljanin neformalni vlasnik diskoteke Index, a bez odgovora ostala su i pitanja da li mu je poznato da je Trubljanin dovođen u vezu sa švercom droge i da ga često viđaju u Domu. Sagovornici “Vijesti” tvrde da je Jovanović omogućio Trubijaninu da renovira prostor u Studentskom domu i tamo otvori noćni klub.

Bez odgovora u sukobu interesa

Miloš Pavićević juče nije odgovorio na pitanja “Vijesti” o rodbinskim odnosima sa Pejovićem i mogućem sukobu intreresa.

Studenti, sa kojima su “Vijesti” razgovarale, tvrde da su taj prostor i prostor u drugoj fazi Novog studentskog doma dati na upravljanje ljudima bliskim određenim profesorima. Tvrde još i da je muzika u zgradi Tehničkih fakulteta (PMF, ETF, MTF,..) nepristojno bučna za akademsku ustanovu.

Bonus video: