Odgovor urednice: Studenti, proučite istoriju fakulteta

"Raspitajte se makar o istorijatu fakulteta kod nadlženih na UCG-u, pa ćete shvatiti da ipak Opštini Kotor (i njenim vlastima, ma koje bile i koje budu) treba da zahvalite na tome što studirate na državnoj ustanovi"
2377 pregleda 0 komentar(a)
Fakultet za turizam i hotelijerstvo  (ilustracija), Foto: Savo Prelević
Fakultet za turizam i hotelijerstvo (ilustracija), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.03.2019. 12:48h

Poštovani predstavnici studenata Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore,

Znam da ste navikli ili na prilično duga profesorska predavanja ili na kratke naredbe vaših studentskih mentora, a koji dobro sarađuju sa dijelom menadžmenta UCG-a.

Zbog toga ću biti kratka. “Vijesti” informišu javnost i vi to dobro znate.

Razumljivo je da ne znate mnogo o istoriji fakulteta koji pohađate, s obzirom na to da dolazite iz različitih krajeva Crne Gore i da ste u vrijeme, kad je visoka škola prerastala u fakultet, bili u vrtiću.

Ali se bar potrudite da saznate. Dakle, FTH ne bi ni postojao da se te 2001. nije uključila Opština Kotor. Studirate u zgradi koju je Opština fakultetu ustupila, a ta se zgrada održava upravo od poslovnih prostora, koje pojedinci među vama pokušavaju da dobiju.

Dakle, ne šire “Vijesti” dezinformacije, nego ste vi ili neinformisani ili se izdajete za takve. Na to upućuje i činjenica da je vaše regovanje na tekst stiglo svega nekoliko minuta prije reagovanja UCG-a, a da nikada nijeste odgovorili na pitanja “Vijesti”.

Poslušajte prijateljski savjet: manite se nabavki i tendera. Raspitajte se makar o istorijatu fakulteta kod nadlženih na UCG-u, pa ćete shvatiti da ipak Opštini Kotor (i njenim vlastima, ma koje bile i koje budu) treba da zahvalite na tome što studirate na državnoj ustanovi. Da nije bilo njihove intervencije prije skoro dvije decenije, danas biste privatne studije plaćali do 1.500 eura po godini, i potpuno bi vam bilo svejedno kad će rezultati provjera znanja. Bitno bi vam bilo da provjere prođete i da sebe i svoje porodice oslobodite tolikog finansijskog bremena.

Posvetite se svojim pravima i obavezama, pokažite autonomiju i integritet, nezavisnost od dogovora i poludogovora i tražite od UCG-a da vam obezbijedi adekvatan prostor za školovanje, a da ne zavisite od volje opštinskih vlasti. Nego, to se ne isplati ni vama ni menadžemtu UCG, zar ne?

"Vijesti" ovim zaključuju diskusiju

Bonus video: