Nikšić: Aukcijom slika prikupljen novac za školsku IT opremu

Aukciju su organizovali NVO „Župa u srcu” i Društvo mladih ekologa Nikšić u sklopu projekta “Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost
1122 pregleda 0 komentar(a)
Sa aukcije, Foto: Svetlana Mandić
Sa aukcije, Foto: Svetlana Mandić

Aukcijom slika koje su nastale ljetos tokom slikarske kolonije na Lukavici, prikupljeno je 755 eura za nabavku IT opreme za Osnovnu školu „Dušan Bojović“ iz nikšićke Župe.

Aukciju su organizovali NVO „Župa u srcu” i Društvo mladih ekologa Nikšić u sklopu projekta “Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost”, koji finansira Evropska unija preko ALTER programa.

“Tokom kolonije nastalo je 16 radova i na aukciji je prodato 14, a preostala dva će krasiti prostorije škole 'Dušan Bojović'. Početna cijena za sve slike bila je 50 eura”, kazao je Jovo Radulović, iz NVO “Župa u srcu”.

Pomenute NVO su u sklopu projekta, osim kolonije i aukcije, organizovali i biciklističku trku i izradili mapu resursa sa kontaktima poljoprivrednika, NVO i firmi iz ruralnih mjesnih zajednica opštine Nikšić.

“Brzo ćemo organizovati i konferenciju vezanu za podršku budžeta za ruralne oblasti”, kazao je Radulović.

Slike su kupili Mjesna zajednica Župa, Dalibor Dubljević, Sindikat zaposlenih u OŠ “Dušan Bojović”, Srđan Tadić, Desanka Čizmović, Zoran Vasiljević, Aleksandar Dačević, Savjet roditelja Župe, Siniša Novaković, Jovo Radulović, Zorica Baltić Ivanović, Veljo Stanišić i Ivan Zečević.

Bonus video: