Rastoder: Ne učite nas istoriji fakulteta

Studenti su dva puta u posljednjih 20 dana blokirali nastavu na Fakultetu. Tom prilikom istakli su mnogobrojne zahtjeve i ukazali na probleme u vezi funkcionisanja Fakulteta
2575 pregleda 4 komentar(a)
Amar Rastoder, Foto: Facebook
Amar Rastoder, Foto: Facebook

Predsjednik Studentskog vijeća Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Amar Rastoder reagovao je na tekst “Studenti, proučite istoriju fakulteta”, koji je izašao 1. marta. Reagovanje prenosimo u cjelosti.

“Poštovana gospođo,

Ovo obraćanje je upućeno Vama, ali i Vašem uredniku, kako bi on, kao i cjelokupna javnost bili upućeni u Vaš profesionalizam. Prije svega, Vi morate naučiti da mi nijesmo Studentsko vijeće Fakulteta za turizam i ugostiteljstvo, već Fakulteta za TURIZAM I HOTELIJERSTVO. Ne treba da nas učite istoriji Fakulteta, kojem ste pogriješili naziv, i ne treba da nas smatrate nezrelom generacijom koja bi podlegla pod uticajima koje ste pokušali da nametnete u tekstu.

Koristite se istim metodama kao i bivša dekanica Stanovčić, kakva koincidencija. Manipulišete, nepotpuno informišete i selektivno se odnosite prema nekim pitanjima. Studenti su dva puta u posljednjih 20 dana blokirali nastavu na Fakultetu. Tom prilikom istakli su mnogobrojne zahtjeve i ukazali na probleme u vezi funkcionisanja Fakulteta. Upravo se najveći broj njih odnosio na obaveze Fakulteta prema studentima, odnosno na adekvatan prostor za rad i adekvatne uslove za sticanje teorijskog i praktičnog znanja. Čak smo Vas o tome i obavještavali, ali tome nijeste pridavali posebnu pažnju, jer vjerovatno nijeste imali interes da detaljnije informišete javnost o tim problemima. Nijeste htjeli da skrenete pažnju na suštinu. A suština je da mi želimo evropski Fakultet za turizam i hotelijerstvo u okviru UCG sa sjedištem u Kotoru, koji će biti konkurentan svim fakultetima u okruženju.

Vi ste u maniru današnjih političara, željeli da zaobiđete činjenice i zakonske procedure, da izmanipulišete tako što ćete se umjesto argumenata i propisa pozivati na istoriju... vječna tragedija našeg društva...”

Bonus video: