Regionalna književnost: Budite u toku

Nagrađivani romani iz zemalja regiona, djela koja su pobrala najbolje kritike, često govore o stvarima zajedničkim za društva nastala iz nekadašnje zajedničke države
2150 pregleda 0 komentar(a)
Granice ne treba da zaustave kulturne tokove
Granice ne treba da zaustave kulturne tokove
Ažurirano: 08.03.2019. 13:59h

Prva knjiga iz edicije je četvrti i do sada najbolji roman iz majstorske radionice Ante Tomica. Čudo u Poskokovoj dragi, pun urnebesnih dijaloga, neočekivanih preokreta i filmskih situacija, napisan zrelom spasiteljskom rukom odličnog poznavaoca ljudi o kojima piše. U prodaji od utorka 12. marta po cijeni od 4.99 eura.

U ediciji su djela: Miljenka Jergovića, Ante Tomića, Aleksandra Bečanovića. Nagrađivani romani iz zemalja regiona, djela koja su pobrala najbolje kritike, često govore o stvarima zajedničkim za društva nastala iz nekadašnje zajedničke države.

O knjigama koje će vam uskoro biti na dohvat ruke književni kritičari su napisali: "priča u kojoj se prepliću korupcija, nepotizam, sumnjive poslovne veze i 'nepoznato' porijeklo novca"; "teško bolestan i oštar kao kama književni portret našeg vremena i prostora"; "djelo o generaciji rastrgnutoj između tradicije i tranzicije, društvu u raspadanju sa prevelikim nasljeđem i teretom"

Upoznajte savremenu regionalnu kniževnu scenu uz djela pisaca koji pripadaju grupi najboljih.

Ne zaboravite da su Ivo Andrić, Meša Selimović, Miroslav Krleža, Mihailo Lalić, Miroslav Antić, nekad bili dio jedne kulture. Granice ne treba da zaustave kulturne tokove, nema razloga da vam kniževnost koja ovih godina nastaje u regionu ostane nepouznata.

Bonus video: