Zgrada Gradskog pozorišta još nije gotova, ne zna se ni kad će

Gradske vlasti više ne žele da licitiraju datumima
4409 pregleda 5 komentar(a)
Gradsko pozorište, Foto: Luka Zeković
Gradsko pozorište, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.03.2019. 09:21h

Građevinski radovi na zgradi podgoričkog Gradskog pozorišta nijesu završeni početkom januara kako je ranije najavljivano, a gradske vlasti više ne žele da licitiraju datumima.

To je vjerovatno i razlog zbog kojeg nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” zašto je rok opet probijen i kad se može očekivati okončanje radova.

Prvi rok završetka građevinskih radova bio je 17. oktobar prošle godine.

Nakon završetka građevinskih radova, treba da se radi na scenskoj tehnici, za šta prethodno mora biti raspisan tender, a na Skupštini Glavnog grada 27. decembra prošle godine je saopšteno da to neće biti završeno ove godine, odnosno da se ne zna kada će pozorište okončati podstanarski život.

Do probijanja prvog roka 17. oktobra, kako su ranije saopštili “Vijestima” iz Glavnog grada, došlo je na zahtjev izvođača radova “Cijevna komerc”, jer su tražili pojašnjenje i dopunu podataka za projektnu dokumentaciju.

Ugovor o izgradnji sa preduzećem “Cijevna comerc”, kako je saopšteno, zaključen je 6. oktobra 2016.

“Izvođač je zvanično uveden u posao 17. oktobra 2016, a rok završetka radova bio je 17. oktobar 2018. Zbog problema u tehničkoj dokumentaciji tj. Glavnom projektu, zaključen je aneks sa novim rokom završetka radova 5. januara 2019”, istakli su ranije iz PG biroa. Radovi na izvođenju scenske tehnike i opreme, naveli su, još nijesu ugovoreni.

“Planirana je i izmjena Glavnog projekta scenske tehnike zbog racionalizacije i zastarjelosti opreme. Usvajanje ovog projekta je preduslov za objavljivanje novog tenderskog postupka za odabir najpovoljnijeg izvođača ovih radova. Izvođenje ovih radova je uslov za okončanje svih radova po osnovnom ugovoru (kao na primjer završnim radovima na unutrašnjoj obradi zidova sala, kao i galanterije elektroinstalacija i sl.). Do okončanja tenderskog postupka za izvođenje scenske tehnike, opreme i namještaja, nismo u mogućnosti da damo precizan rok završetka radova na objektu”. Kamen-temeljac za Gradsko pozorište, na mjestu nekadašnjeg kultnog bioskopa “Kultura” koji je srušen 2011. godine, polagan je dva puta.

Bonus video: