Herceg Novi: Picigin zagrijao igrače i publiku, igrao i Goran Karan

Picigin se igra u morskom plićaku, sa pet igrača u jednoj ekipi i nema protivnika. Cilj igre je da lopta ne dodirne morsku površinu ili tlo plaže, da se loptica što duže drži u igri i da se sve to začini što atraktivnijim potezima
7628 pregleda 3 komentar(a)
Picigin se igra u plićaku, Foto: PR Centar
Picigin se igra u plićaku, Foto: PR Centar
Ažurirano: 10.03.2019. 17:48h

"Zelenika family" u kojoj su igrali Milan Nikolić, Janko Radović, Žarko Čeprnić, Predrag Banićević i Nikola Lučić najbolja je ekipa na turniru Picigin koji je održan danas na plaži Rafaelo u Herceg Novom.

Na takmičenju se nadmetalo deset ekipa, a drugoplasirani su članovi ekipe “Štoš pit” Ilija Dotlić, Vladimir Čerevicki, Tihomir Vuksanović, Mihailo Vuksanović i Branislav Stević.

Treća je bila ekipa "Zeleničke igre" odnosno Zoran Pestorić, Dado Rolović, Dejan Šofranac, Dado Kavazić i Srđan Gecaj. Ova ekipa prošle godine je nagrađena za najatraktivniju igru.

Video: PR Centar

Sudije su bili Kiko Marić, dramski pisac Stevan Koprivica i arhitekta Bobo Popović i sami piciginaši veterani.

Na turniru, kao član ekipe Got učestvovao je i popularni hrvatski pjevač Goran Karan koji je oduševio igrom, ali i pjesmom kada je nastupio na plaži Rafaelo.

Picigin je preko 90 godina stara igra nastala u Splitu, prilagođavanjem vaterpola, kojeg su studenti donijeli iz Praga, lokalnim uslovima odnosno plitkoj vodi splitskog kupališta. Atraktivni sport u Herceg Novi je stigao prije najmanje 60 godina.

Picigin se igra u morskom plićaku, sa pet igrača u jednoj ekipi i nema protivnika. Cilj igre je da lopta ne dodirne morsku površinu ili tlo plaže, da se loptica što duže drži u igri i da se sve to začini što atraktivnijim potezima. Važno je i dobro se zabaviti, privući pažnju. Igra se gumenom loptom veličine dlana li manjom, a igrači snažno, jednom rukom udaraju loptu ka saigraču ili u prazan prostor.

Bonus video: