Bar: Prihranjivali masline uprkos kiši

“Nismo mogli da sadimo nove sadnice, ali smo iskoristili kišu za prihranjivanje postojećih stotinjak stabala na kompleksu Sportskog centra”, kazao je Banović
1027 pregleda 0 komentar(a)
Sa jučerašnje akcije, Foto: Radomir Petrić
Sa jučerašnje akcije, Foto: Radomir Petrić

Sađenje dvadeset sadnica maslina na terenima Sportskog centra u sklopu prvog barskog ekološkog Dana maslina, otkazano je zbog kiše, ali to nije omelo ekološke aktiviste da iskoriste priliku da uljepšaju Madžaricu.

Predsjednik “Info sport CG Bar” Miodrag Banović sa saradnicima “dohranio” je postojeće zasade mineralnim đubrivom, a dopremljeno je deset kubika humusa koji je postavljen u ranije pripremljene rupe za nove sadnice.

“Nismo mogli da sadimo nove sadnice, ali smo iskoristili kišu za prihranjivanje postojećih stotinjak stabala na kompleksu Sportskog centra”, kazao je Banović.

Akcija “Dan maslina”” započeta je prošlog ponedjeljka, a sprovode je Udruženje maslinara Bar i Fondacija „Info sport CG”. Biće izvedena u sklopu postojećih kompleksa maslina na Sportskom centru - Aveniji „Masline prijateljstva”, Drvoredu ”Đačkih maslina” i Parku „Maslina i rogača”. Zahvaljujući aktivnostima “Info sport CG”, u Aveniji „Masline prijateljstva” posađene su 43 masline, u Drvoredu „Đačkih maslina” 28 maslina i u Parku „Maslina i rogača” 42 sadnice.

Bonus video: