Biznis centar UDG-a i vijeća Ekonomskog i Pravnog organizuju besplatni izlet na dan protesta

Predsjednik Studentskog parlamenta Danilo Jelovac juče nije odgovorio na pitanja “Vijesti”o tome da li je organizovanje besplatnih izleta na festival način da se studenti odvrate od na protesta
9266 pregleda 10 komentar(a)
Ne žele studente na protestima?: Sa protesta Odupri se 97.000, Foto: Boris Pejović
Ne žele studente na protestima?: Sa protesta Odupri se 97.000, Foto: Boris Pejović

Studentski Biznis centar Univerziteta Donja Gorica i vijeća studenata Ekonomskog, Pravnog i Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore, organizovali su za ovaj vikend besplatni cjelodnevni izlet na Vučje, što se poklapa sa terminom kada se održava i građanski protest.

Predsjednik Studentskog parlamenta Danilo Jelovac juče nije odgovorio na pitanja “Vijesti”o tome da li je organizovanje besplatnih izleta na festival način da se studenti odvrate od na protesta. Umjesto toga, poslao je spisak onoga što su oni uradili za kolege. Protest je zakazan za 18 časova na Trgu nezavisnosti u Podgorici, kada je i termin povratka studenata sa Vučja.

Na Vučju se za vikend organizuje “Snow dance festival”, na kojem, između ostalog, učestvuju muzičari Dejan Milićević, Marko Milosavljević, Audiostorm...

Više desetina studenata Filološkog i Filozofskog fakulteta iz Nikšića okupilo se juče u znak protesta, jer je policija u utorak pokušala da ih spriječi da dođu u Podgoricu i podrže kolege koji su organizovali studentsku skupštinu ispred Rektorata. Policija je kombi, koji su studenti iznajmili, isključila iz saobraćaja, jer je, kako su saopštili iz policije bio tehnički neispravan. Studenti su pozvali na depolitizaciju Univerziteta, rješavanje studentskih problema i pozvali kolege da dođu na protest u subotu.

“Elementarno pravo na slobodu govora je napadnuto. Događaj, koji je povod našeg okupljanja za sebe govori dovoljno. On predstavlja brutalan napad na slobodu, ne samo onih studenata koji su bili u kombiju, već i na sve ostale kojima je stalo do toga da se napokon čuje i njihov glas”, poručio je Alen Hadžović sa Filozofskog fakulteta.

“Nećemo društvo gdje je članska karta najvažnija”

Aleksandar Vukmirović iz “Studentske inicijative” je kazao da bez obzira na sve neistine koje se o njima plasiraju neće odustati od borbe za studentska prava, jer ne žele da „žive u društvu gdje je poslije lične karte najbitniji dokument članska knjižica, gdje se država poistovjećuje sa partijom, gdje odlaze najbolji a ostaju najlojalniji partiji“.

Bonus video: