Dočekan kontingent iz misije Resolute Support

619 pregleda 0 komentar(a)
Pripadnici IX kontingent iz misije Resolute Support, Foto: Odfbrana.gov.me
Pripadnici IX kontingent iz misije Resolute Support, Foto: Odfbrana.gov.me

Na vojnom aerodromu "Knjaz Danilo" u Golubovcima dočekan je IX kontingent Vojske Crne Gore u misiji "Resolute Support" (Odlučna podrška) u Avganistanu.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić odao im je priznanje "na profesionalno realizovanom zadatkui na časnom i dostojanstvenom reprezentovanju vojske i države".

On je kazao da je tokom svoje zvanične posjete kontingentu sa državnim sekretarom, Slobodanom Filipovićem, o pripadnicima Vojske Crne Gore i njihovom radu čuo samo riječi hvale sa svih relevantnih adresa.

"Izvršavajući svoje dodijeljene zadatke krajnje profesionalno i u skladu sa postavljenim standardima, IX crnogorski kontingent ocijenjen je najvišim ocjenama“, potvrdio je i major Rade Stijepović, komandant kontingenta.

On je naglasio da mu je bila čast što je imao priliku da bude na čelu sastava.

"Svi do jednog u stroju pokazali su odlučnost i istrajnost u nesebičnom zalaganju da lice i odijelo crnogorskog vojnika i crnogorskog naroda pokažu u najboljem svjetlu“, istakao je Stijepović.

Pripadnici IX kontingenta će imati priliku da dio znanja i iskustava stečenih u misiji prenesu kolegama u svojim matičnim jedinicama.

Bonus video: