Carević nije potpisao saglasnost: Lokacije nisu u nadležnosti Opštine

On je kazao da su lokacije u nadležnosti ministarstva i Morskog dobra, te da ga ne zanima kakve će oni odluke donijeti
7516 pregleda 13 komentar(a)
Sa današnjeg protesta u Budvi, Foto: Jelena Jovanović
Sa današnjeg protesta u Budvi, Foto: Jelena Jovanović

Predsjednik Opštine Budva, Marko Bato Carević, nije potpisao saglasnost za vraćanje privremenih objekata koji se nalaze u zoni morskog dobra na potezu glavnog šetališta u program privremenih objekata u zoni morskog dobra za period za period 2019-2013. godine.

Više od 200 ljudi okupilo se danas na kružnom toku na ulazu u Budvu u znak protesta zahtijevajući od Ministatrstva održivog razvoja i turizma i JP “Morsko dobro” da im dozvoli da njihovi lokali ostanu na dijelu šetališta prema moru kod gradske Pošte. Protestu su prisustvovali zakupci i radnici šest otvorenih diskoteka, kao i osam trgovačkih lokala brze hrane i restorana.

Carević je odbio da potpiše saglasnost i kazao da, što se tiče lokacija na dijelu šetališta prema moru, one nijesu u nadležnosti Opštine, već ministarstva i Morskog dobra, te da ga ne zanima kakve će oni odluke donijeti.

On je ponovio da se na ovaj način želi loptica prebaciti na teren Opštine, koja nema ingerencije.

Saglasnost su potpisali Predrag Jelušić, Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, i advokat Zoran Piperović, predstavnik zakupaca privremenih ugostiteljskih objekata.

Bonus video: