Građanska inicijativa: Odgovorni da ne budu pošteđeni za štetu

Iz Građanske inicijative su dali podršku petorici “čempresara” kojima su napisane prekršajne prijave
926 pregleda 0 komentar(a)
Uništeni park kod Gimnazije, Foto: Radomir Petrić
Uništeni park kod Gimnazije, Foto: Radomir Petrić

Građanska inicijativa (GI) nije odustala od zahtjeva kojima traži odgovornost za nanesenu štetu parku kod Gimnazije u Baru, sječu čempresa, uništenje amfiteatra “i druga postupanja koje smatramo nezakonitim”.

Iz GI su kazali da je prva stavka, u vezi sa tim, žalba upućena Vrhovnom sudu, “a tiče se izdavanja dozvole za izgradnju vrtića na problematizovanoj lokaciji od koje se odustalo”.

“To je početna tačka u cijelom problemu od koje se mora poći. Pružamo podršku našim članovima koji su dobili prekršajne prijave za pružanje pasivnog otpora tokom nelegalnog uvođenja mehanizacije na gradilište i zajedno ćemo podnijeti eventualni teret novčanih kazni”, saopšteno je iz GI.

U barskom Sudu za prekršaje ranije je pokrenut postupak protiv Mirsada Kurgaša, aktiviste SOS za Montenegro, kojem će suđenje zbog “ometanja poicijskih službenika u vršenju službene dužnosti” ispred ograđenog dvorišta Gimnazije biti nastavljeno trećeg aprila. U međuvremenu, poziv da se pojave pred sudijom za prekšaje dobila su još četvorica “čempresara”.

Iz GI ukazuju da istovremeno prate i situaciju oko izbora nove lokacije za vrtić, i obnovu parka kod srednjih škola, gdje inače od prestanka protestnih šetnji 24. februara nema nikakvih aktivnosti.

Bonus video: