Tivat: Nova oprema za službu koja radi sa životinjama

U Azilu u Kavču trenutno se nalazi 226 pasa
532 pregleda 0 komentar(a)
Donirano vozilo, Foto: Zoran Radonjić
Donirano vozilo, Foto: Zoran Radonjić

U cilju što efikasnijeg zbrinjavanja napuštenih i izgubljenih životinja i njihovog uklanjanja sa ulice, kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro iz Tivta finansirala je kupovinu vozila Komunalnom preduzeću Kotor, čija šinterska služba djeluje u ovoj i opštini Tivat, a pod čijoj je ingerencijom i Azil za napuštene životinje u Kavču.

"Porto Montenegro je prepoznao značaj ovog djelovanja u dvije lokalne zajednice, i finansirao kupovinu vozila od 6.000 eura. Ova donacije će unaprijediti naš rad posebno u hitnim intervencijama na području Opštine Kotor i Tivar, i uvijek smo spremni da intervenišemo na poziv građana i gostiju. Zahvaljujem se kompaniji Adriatic Marinas na donaciji", istakao je direktor Komunalnog preduzeća Kotor, Mladen Lučić.

U Azilu u Kavču trenutno se nalazi 226 pasa.

„Želim naglasiti da jedna od glavnih planiranih aktivnosti udomljavanje pasa, i ove godine ide zadovoljavajućom dinamikom i ove godine. Prošle godine smo uspjeli udomiti 80 pasa. Naglasavam da su psi pod stalnom veterinarskom kontrolom", kazala je šefica Azila Sanja Marović.

Prema njenim riječima, u toku je tenderski postupak za proširenje Azila čiji su finansijeri Opštine Kotor i Tivat. Marović je pozvala i druge kompanije da donacijama pomognu rad ove značajne službe koja se bavi uklanjanjem lutalica sa gradskih ulica i zbrinjavanjem tih životinja.

Bonus video: