U Plužinama izložba fotografija sa konkursa "Prirodne ljepote Crne Gore"

Stručni žiri izabrao 30 najboljih koje će biti predstavljene građanima Plužina, Nikšića, Šavnika i Žabljaka
915 pregleda 0 komentar(a)
Plužine, Foto: Svetlana Mandić
Plužine, Foto: Svetlana Mandić

U plužinskom Centru za kulturu sjutra će biti organizovana izložba najboljih fotografija koje su prispjele na foto konkurs „Prirodne ljepote Crne Gore“ za opštine Nikšić, Plužine, Šavnik i Žabljak.

Na pomenutom konkursu, koji je organizovalo Umjetničko muzičko udruženje „Scena“ iz Nikšića, prispjelo je 258 fotografija koje je poslalo 86 autora, a stručni žiri je izabrao 30 najboljih koje će biti predstavljene građanima Plužina, Nikšića, Šavnika i Žabljaka. Žiri je predvodio fotograf Željko Šapurić, a osim njega tu su bili i Miloš Zvicer, Duško Marković i Zoran Džiknić.

“Pored tročlanog stručnog žirija, posjetioci putujućih izložbi imaće priliku da anonimno glasaju u toku trajanja izložbi, nakon čega će stručni žiri i prispjele glasove uzeti u obzir i izabrati tri najbolje fotografije, a autori će biti nagrađeni tablet računarima”, objasnili su iz “Scene”.

Autori 30 najboljih fotografija su Jelena Todorović, Anastasija Đurić, Sofija Bajagić, Tanja Jovanović, Vukica Bujišić, Rade Vojinović, Vukica Tomić, Milenka Šamšal, Desimir Medojević, Luka Vasiljević, Ognjen Ćeranić, Milica Krstajić, Milan Šapurić, Ljiljana Bogdanović, Danilo Mijanović, Miloš Džiknić, Dragana Šumić, Dušan Dakić, Boro Rašković, Marko Nedović, Dragutin Pašić, Željka Zorić, Ilija Vulanović, Maša Stevović, Andrija Vasiljević, Andrej Karadžić, Dijana Lazarević, Olga Jokanović, Miljko Bulajić i Jelena Pavićević.

Cilj foto-konkursa je, kako su kazali iz pomenute NVO, promocija prirodnih ljepota Nikšića, Plužina, Šavnika i Žabljaka, kao i promocija fotografije kao umjetnosti kod učenika osnovnih, srednjih škola i studenata iz pomenutih opština.

Navedeni foto konkurs Umjetničko muzičko udruženje "Scena" realizuje u sklopu projekta "Pospješivanje i promocija kulturno-umjetničkog stvaralaštva mladih Nikšića, Plužina, Šavnika i Žabljaka" koji je finansijski podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore, a na osnovu Javnog konkursa “Raznolikost izraza nezavisne kulturne scene”.

Bonus video: