Vuković: Leković iznio neistine

"Lekoviću savjetujem da već sada počne da se oporavlja od mog ponovnog povratka poslu, kako bi za razliku od prethodnog, moj novi povratak što lakše podnio"
7862 pregleda 16 komentar(a)
Mila Vuković, Foto: Privatna arhiva
Mila Vuković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.03.2019. 11:24h

Vršilac dužnosti urednice Prvog programa RTCG Mila Vuković, reagovala je na navode autora emisije "Okvir" Zorana Lekovića.

Leković je Televiziji Vijesti kazao da mu je Vuković saopštila “da neće tolerisati nikakvu saradnju ili komunikaciju sa predstavnicima opozicije i nevladinog sektora jer to smatra saradnjom sa neprijateljima države”.

Leković je juče dobio dokumenta o pokretanju disciplinskog postupka protiv njega, jer je, kako smatraju u menadžmentu RTCG odbio radnu obavezu.

Vuković je, u reagovanju dostavljenom "Vijestima" navela da odbacuje tvrdnje Lekovića da neće dozvoliti saradnju ili komunikaciju sa predstavnicima opozicije i nevladinog sektora.

“Na “kolegijumu” na koji se Leković poziva, a o kojem ne postoji ni zapisnik, u razgovoru sa kolegama kazala sam da kao urednik prvog programa neću dozvoliti “bilo kakve subverzivne aktivnosti pojedinaca i interesnih grupa, koje vrijeđaju crnogorski nacionalni identitet i simbole crnogorske državnosti”. A to što je Leković pomenute aktivnosti, poistovjetio sa djelovanjem opozicije i nevladinog sektora, njegovo je lično poimanje društveno političke scene. U krajnjem, Leković je u ozbiljnom problemu sa samim sobom, ako na taj način doživljava crnogorsku opoziciju i nevladin sektor”, navela je Vuković.

Ona je demantovala I da je Lekovića “izbacila sa kolegijuma” i navela da mu nije bilo mjesto na kolegijumu direktora Televizije Crne Gore,, već na redakcijskom sastanku u desku informativnog programa.

"Imajući u vidu, da mi mandat v.d. urednice prvog programa ističe, a da na predstojeći baš kao ni na minuli konkurs, ne želim da se prijavim i to isključivo iz ličnih porodičnih razloga, usljed kojih ću neko vrijeme biti odsutna iz televizije, Lekoviću savjetujem da već sada počne da se oporavlja od mog ponovnog povratka poslu, kako bi za razliku od prethodnog, moj novi povratak što lakše podnio. Zbog svega navedenog, na nove Lekovićeve klevete, uvrede i pokušaje diskreditacije moje ličnosti, neću javno reagovati. Sud će”, navela je između ostalog Vuković

Bonus video: