URA: ASK da promijeni naziv u “Agencija za spašavanje Đukanovića”

Iz Građanskog pokreta URA kažu da ovakav odgovor Agencije za spašavanje Đukanovića vrijeđa inteligencija svakog iole mislećeg čovjeka u zemlji
55 pregleda 2 komentar(a)
ura zastava, Foto: URA
ura zastava, Foto: URA
Ažurirano: 25.03.2018. 10:44h

Nedavni odgovor Agencije za sprječavanje korupcije u kojem stoji da Milo Đukanović kao premijer u toku njegovog zadnjeg mandata nije bio nadležan da odlučuje o tome da li njegov sin ispunjava uslove za dobijanje koncesije za gradnju male hidroelektrane i da tu nema nikakvog konflikta interesa potpuno je ogoljavanje svrhe postojanja ove institucije koja bi trebalo da promijeni naziv u Agenciju za spašavanje Đukanovića, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Vlada, kojom je predsjedavao tadašnji premijer Đukanović, na 174. sjednici od 6. oktobra 2016. godine, donijela je odluku o davanju koncesije za izgradnju male hidroelektrane ‘Bistrica’ firmi BB hidro, čiji je suvlasnik njegov sin Blažo, a nakon toga je tu odluku i potpisao.

Iz Građanskog pokreta URA kažu da ovakav odgovor Agencije za spašavanje Đukanovića vrijeđa inteligencija svakog iole mislećeg čovjeka u zemlji.

„Sramno je i naprosto nevjerovatno da imaju toliko drskosti da izađu sa ovakvim odgovorom. I dok u evropskim zemljama premijeri zbog i najmanje afere podnose ostavku na svoje funkcije, naš balsamovani još jednom traži podršku građana da unovči još pokoji resurs države u džepove svoje porodice, prijatelja i kumova. Ni resursi im nijesu dovoljni, pa preko računa za struju uzimaju novac od građana Crne Gore za Blažove izvore energije a preko tuđih gladnih godina“, naglašavaju u pokretu URA.

Stoga, zaključuju da balsamovani premijer nema šta da traži u izbornoj trci za predsjednika, jer je došlo vrijeme kada mu ni Agencija za spašavanje Đukanovića ne može pomoći u vlastitom sunovratu pred crnogorskim građanima.

Bonus video: