Obilježena godišnjica stradanja bugarskih đaka: Uvijek ćemo se sjećati velike ljudskosti Bijelopoljaca

“Svake godine dolazimo da posjetimo spomenike naše djece. Uvijek ćemo se sjećati velike ljudskosti koju su pokazali građani Bijelog Polja koji su pomagali u spašavanju i svima koji su sve ove godine bili uz nas
1581 pregleda 0 komentar(a)
Polaganje vijenaca, Foto: Privatna arhiva
Polaganje vijenaca, Foto: Privatna arhiva

U Bijelom Polju danas je obilježena godišnjica stradanja bugarskih đaka iz grada Svištov, koji su stradali u kanjonu Lima 2004.godine.

Tim povodom delegacije dva grada položile su danas vijence na spomenik bugarsim učenicima kod gradskog mosta na Limu. Predsjednik Skupštine opštine Svištov Kristijan Kirilov zahvalio se Opštini Bijelo Polje za veliku pomoć koju im je pružila u noći nesreće.

"Vječno smo zahvalni za sve što su uradili ljudi iz Bijelog Polja,” kazao je Kirilov.

Polaganju vijenaca je pristustvovala i ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori Miglena Plukčijeva.

U ime roditelja stradale djece zahvalio se Vencislav Eftimov, čija je ćerka stradala u nesreći.

“Svake godine dolazimo da posjetimo spomenike naše djece. Uvijek ćemo se sjećati velike ljudskosti koju su pokazali građani Bijelog Polja koji su pomagali u spašavanju i svima koji su sve ove godine bili uz nas.

"Tragedija koja se desila je na neki način ujedinila dva grada i dvije države. Pozivam prijatelje iz Svištova da svake godine budu sa nama, a i mi ćemo imati uzvratne posjete i razvijati prijateljski duh koji je uslovljen jednim teškim povodom, “ kazao je predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje Abaz Dizdarević

Pored ovog spomenika delegacije u položile vijence na spomenik žrtvama željezničke nesreće na Bioču, u gradskom parku i u Gostunu, gdje su đaci stradali.

Bonus video: