Štrajkački odbor Policijske akademije: Šaranović, opijen mržnjom i revanšizmom pribjegao najradikalnijim metodama

"Naime, direktor se već 10 dana nalazi na putu po Americi, pa je inspektorima obrazloženo da direktor nije ovlastio nikog od svojih najbližih saradnika da ga zamjenjuje do njegovog povratka"
3013 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Policijske akademije u Danilovgradu, Foto: Boris Pejović
Zgrada Policijske akademije u Danilovgradu, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.03.2019. 18:47h

Članovi štrajkačkog odbora Policijske akademije, pitaju kako je rukovodilac Sektora za stručnu i specijalističku obuku, Mladen Bulatović mogao zakazati sjednicu Nastavničkog vijeća, koja je održana u četvrtak, ako nije imao ovlašćenje od strane direktora Policijske akademije, Bobana Šaranovića.

"Prošlo je već nedjelju dana kako većina nastavnika na Policijskoj akademiji pokušava štrajkom upozorenja da ukaže na nepoštovanje zakona od strane prvog čovjeka Ustanove. Nastavnici su se obraćali svim relevantnim institucijama države Crne Gore, ali odgovora još nema", navodi se u saopštenju.

Saopšteno je da je u ponedeljak, Upravi za inspekcijske poslove "predata inicijativa radi utvrđivanja okolnosti pod kojima su na sjednici Nastavničkog vijeća smijenjena dva legalno izabrana predstavnika iz reda zaposlenih u Upravnom odboru."

"Pomenuta sjednica je održana 15.01.2019. godine (za vrijeme zimskog raspusta) i još uvijek predstavlja pravu misteriju za 12 članova Nastavničkog vijeća koji nijesu prisustvovali pomenutoj sjednici, ali ni do današnjeg dana im nije dostavljen zapisnik sa iste. U međuvremenu, održane su tri sjednice na kojima su dostavljani zapisnici sa sjednica održanih čak i u martu mjesecu, ali ne i onaj sa sjednice koja je održana prije dva i po mjeseca."

Dodaje se da je direktor svjestan činjenice da će nastavnici insistirati na primjeni zakona, te da mu neće dozvoliti da grubim kršenjem pozitivno pravnih propisa nanosi štetu Ustanovi, a zarad ličnih interesa.

"Dakle, pribjegao je najradikalnijim metodama, opijen mržnjom i revanšizmom prema onima koji insistiraju na primjeni zakona. Da ovdje nije kraj čudnim dešavanjima u ovoj visokoškolskoj ustanovi, svjedoči činjenica da su u četvrtak 28.03.2019. godine, kako nezvanično saznajemo, inspektori Uprave za inspekcijske poslove bili uskraćeni za ostvarivanje prava na uvid sporne dokumentacije. Naime, direktor se već 10 dana nalazi na putu po Americi, pa je inspektorima obrazloženo da direktor nije ovlastio nikog od svojih najbližih saradnika da ga zamjenjuje do njegovog povratka. Ovo ne samo da je još jedna u nizu činjenica koje govore koliko zaista direktora brine da Institucija funkcioniše, već daje prostora za sumnju da želi sebi obezbijediti dodatno vrijeme kako bi eventualno pokušao da izmijeni činjenično stanje. U skladu sa tim, postavlja se i pitanje kako je Mladen Bulatović, rukovodilac Sektora za stručnu i specijalističku obuku mogao zakazati sjednicu Nastavničkog vijeća koja je održana 28.03.2019. godine, ako nije imao ovlašćenje od strane direktora", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: