Milačić: Đukanoviću, umjesto rušenja krstionice u Tivtu dođite u nju i krstite se

Prava Crna Gora poziva građane da da se sjutra ujutru, u devet sati, okupe u što većem broju
2698 pregleda 35 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora pozvala je nadležne institucije na čelu sa premijerom Duškom Markovićem da odluku o rušenju male krstionice, koja se nalazi na Miholjskoj prevlaci u Tivtu, hitno stave van snage.

Pozivaju i građane da se sjutra ujutru, u devet sati, okupe u što većem broju ispred crkve.

"Ako bude potrebno, i svojim tijelima da odbranimo malu krstionicu, odnosno crkvicu, podignutu na svetom mjestu, mjestu natopljenom krvlju 72 sveta prevlačka mučenika", naveli su iz Prave Crne Gore.

"Mala pravoslavna krstionica, podignuta u čast Svetog Petra Lovćenskog Tajnovidca, sasvim sigurno nikome ne smeta, pogotovo imajući u vidu da su nam obale odavno uzurpirane gradnjom svakojakih objekata od strane sumnjivih biznismena. Odluku, koju potpisuje urbanističko građevinski inspektor gospodin Dragan Zejak, doživljavamo ne samo kao novi napad na Srpsku pravoslavnu crkvu, već kao napad na sve vjerujuće ljude u našoj zemlji. Dio je to one pogubne i anti-državne politike, onog istog duha, koji je srušio crkvu Svetog Petra Cetinjskog na Lovćenu, koji bi da ruši svetinju na Rumiji, riječju – koji time želi da produbi razdor u unutarpravoslavnom biću Crne Gore", navode iz partije.

Poslali su poruku i predsjedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću:

"Licemjerno je, gospodine Đukanoviću, da klečite i skrušeno dodirujete i ljubite naše svetinje po Jerusalimu, a u sojoj zemlji ih rušite i proganjate. Gospodine Đukanoviću umjesto što, preko svojih službenika, rušite krstionicu u Tivtu, bolje bi vam bilo da u nju dođete i krstite se."

Bonus video: