"Kazna bi mu smetala u karijeri"

Rabrenović je ranije bio osuđen na tri mjeseca uslovno na godinu dana, za zlostavljanje maloljetnog B.Š. (14), dok je za zlostavljanje drugog maloljetnika B.R. (14) oslobođen od optužbe, zbog nedostatka dokaza. Tu presudu je ukinio Viši sud i predmet vratio na ponovno suđenje
1419 pregleda 0 komentar(a)
Rabrenović, Foto: Jadranka Ćetković
Rabrenović, Foto: Jadranka Ćetković

Direktor Radija Bijelo Polje Dragić Rabrenović kazao je da Osnovno tužilaštvo u Bijelom Polju i poslije dvije godine traži da on bude kažnjen, iako je optužnica podignuta bez dokaza i pod prisitkom pojedinih medija.

Rabrenović je to izjavio juče u svojim završnim riječima u Osnovnom sudu, pred kojim, u ponovljenom postupku, odgovara zbog krivičnog djela zlostavljanje.

Optuženi je sestrić visokog funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) Tarzana Miloševića i sin savjetnice doskorašnjeg predsjednika države Filipa Vujanovića.

Kada je nakon opaske suda da je u pitanju predlog samo za uslovnu osudu, a ne kaznu zatvora, njegov advokat Dragoslav Lule Kljajević kazao je: “U karijeri bi smetalo, i te kako”. Rabrenović je ranije bio osuđen na tri mjeseca uslovno na godinu dana, za zlostavljanje maloljetnog B.Š. (14), dok je za zlostavljanje drugog maloljetnika B.R. (14) oslobođen od optužbe, zbog nedostatka dokaza. Tu presudu je ukinio Viši sud i predmet vratio na ponovno suđenje.

Državni tužilac Banko Knežević je u završnim riječima istakao da je Rabrenović počinio djelo predstavljeno optužnicom i tražio da se u slučaju oba maloljetnika oglasi krivim na po tri mjeseca zatvora uslovno na godinu dana, odnosno pet mjeseci jedinstvene kazne za oba djela.

Rabrenović je ponovio da nikog nije tukao, već je sa sedmogodišnjim sinom izišao iz stana, da vidi ko mu je tukao sina, kako bi otišao kod njegovih roditelja.

“Ne samo da tu nije bilo maltretiranja i udaraca, nego čak ni povišene riječi sa moje strane. Ja sam držao ruke u džepovima a pored mene je išlo moje dijete, koje su tukli duplo stariji i dječaci”, kazao je.

On je naveo da je nalaz psihijatrice Mirjane Varagić, da je “B.Š. imao strah jačeg o dužeg intenziteta” neodrživ, zaključujući da dječak nije osjećao nikakav strah, jer je sjutradan otišao da se igra na istom mjeste, iako je znao da tu živi Rabrenović.

U odnosu na drugog maloljetnika B. R. sud je Rabrenovića oslobodio optužbi, jer nije dokazano da je izvršio krivično djelo.

Dječaci su na sudu tvrdili da ih je Rabrenović udarao.

Prema optužnom predlogu, Rabrenović je B.R. uhvatio rukama za majicu i udario pesnicom u grudi, nakon čega je, ugledavši B.Š. (13) krenuo za njim, sustigao ga, prislonio uza zid. Potom mu je, kako se dodaje, udario šamar i odgurnuo mu glavu unazad tako da je dječak udario glavom o zid.

Bonus video: