Bulatović: Netačne i neutemeljene informacije

Bulatović kaže da je njegovoj kompaniji i njemu lično narušen ugled
6156 pregleda 41 komentar(a)
Bulatović, Foto: Explorerdmc.me
Bulatović, Foto: Explorerdmc.me

Vlasnik kompanije “Explorer” Luka Bulatović saopštio je juče da je njegovoj kompaniji i njemu lično narušen ugled, “zbog objave velikog broja netačnih i neutemeljenih informacija”:

“Kompanija “Explorer” postoji 15 godina i upravlja lokalitetima u Nacionalnim parkovima i parkovima prirode. Potvrda toga je Avanturistički park na brdu Gorica u Podgorici, koji je proglašen za najbolje izletište od strane Turističke organizacije Glavnog grada.

U toku svog poslovanja, kompanija “Explorer” usko sarađuje sa NVO sektorom, o čemu najbolje govori činjenica da smo sa NVO “Ljubitelji Gorice” učestvovali u izgradnji prvog Mediteranskog vrta.

Radi pravilnog informisanja javnosti, želio bih da demantujem sve navode, pojedinaca i organizacija koje bez ikakvog utemeljenja obmanjuju javnost plasirajući informacije da se limene kuće već nalaze u Luci Bar, da će se na Crnom jezeru naći 90 brodova, da se sanitarna sječa radi za potrebe postavljanja bungalova i slično. Odgovorno izjavljujem da su to apsolutne neistine i spekulacije.

Takođe, odbacujem sve spekulacije da iza kompanije “Explorer” stoji iko drugi osim mene - Luke Bulatovića kao izvršnog direktora, vlasnika i osnivača.

Obzirom da se u konkretnom slučaju radilo o javnom pozivu,svi uslovi, kao i sva dokumentacija ponuđača bila je dostupna zainteresovanim licima u svakom momentu. Kako ni u jednom momentu, sama tenderska procedura nije bila sporna i niko nije dao nijednu primjedbu na odluku države da da u zakup ovu lokaciju, to prosto dovodi u pitanje da li je problem namjera države da to izda ili je problem ponuđač lično. Činjenica da niko nije dao primjedbe u toku pripreme javnog poziva i samog postupka baca sumnju na namjere i iskrenost onih koji danas dižu glas protiv toga.

Stvaranje i vršenje pritiska, putem iznošenja neistina, će dobiti sudski epilog.

Nakon objavljenog javnog poziva u maju 2018. godine i sprovedene tenderske procedure, kao najbolji ponuđač smo, 16.jula 2018. zaključili Ugovor o zakupu kojim nam je na period od 10 godina dat na upravljanje restoran na Crnom jezeru, te smo istim obavezani da investiramo i postavimo igraonicu za djecu, vještački zid za penjanje, avanturistički park i postavimo bungalove - eco lodge, u skladu sa eko standardima, koji nakon 10 godina, ostaju zakupodavcu - državi.

Ovo su jedine činjenice vezane za konkretni odnos i sve ostalo su spekulacije i neistine. Kompanija “Explorer” spreman je na svaki dijalog i kritiku utemeljene na bazi ozbiljnog pristupa i relevantnih izvještaja, pa čak poštuje i pristup na bazi ličnog osjećaja, sve dok se ne bazira na lažnom prikazivanju činjenica”.

Konsultantska kuća "Fidelity Consulting" je utvrdila da će firma “Explorer” samo od prodae kafa u restoranu na Crnom jezeru zaraditi 68.400 eura, što je znatno više od iznosa za godišnji zakup restorana, dok će zarada od svih ostalih investicija u potpunosti ostati toj firmi.

Bonus video: