Sajam američkih univerziteta u ponedjeljak u Podgorici

Sajam će omogućiti srednjoškolcima i studentima da se informišu o fakultetima i univerzitetima u SAD
554 pregleda 0 komentar(a)
Sajam američkih univerziteta, Foto: Facebook.com
Sajam američkih univerziteta, Foto: Facebook.com

Savjetodavni centar EducationUSA mreže u Podgorici, u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici, organizuje u ponedjeljak Sajam američkih univerziteta.

Sajam je dio regionalne posjete predstavnika američkih univerziteta jugoistočnoj Evropi u organizaciji EducationUSA mreže tokom koje su slični događaji organizovani u Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Albaniji.

Sajam će, kako se navodi, omogućiti srednjoškolcima i studentima da se informišu o fakultetima i univerzitetima u SAD.

"Predstavnici 14 američkih univerziteta podijeliće informacije o osnovnim i postdiplomskim programima koje nude i o mogućnostima studiranja u SAD za strane studente", kaže se u saopštenju američke Ambasade u Podgorici.

Predstavnici Savjetodavnog centra EducationUSA mreže predstaviće usluge koje Centar redovno nudi učenicima i studentima zainteresovanim za studiranje u Sjedinjenim Državama.

"Sajam je dio šireg programa na kojem sarađuju Ambasada SAD i EducationUSA mreža uz podršku Stejt dipartmenta.

Cilj tog programa je promocija mogućnosti studiranja u Sjedinjenim Državama za studente iz inostranstva. Ovo je šesti sajam ovog tipa koji EducationUSA mreža organizuje u region, a četvrti koji uključuje Crnu Goru.

Prema podacima iz 2018, u Sjedinjenim Državama trenutno studira 115 državljana Crne Gore, što je 14 odsto više u odnosu na 2017.

Bonus video: