Vandali uništili mobilijar na šetalištu kraj Tare

300.000 eura uloženo je u šetalište na desnoj obali Tare. Riječ je o donaciji EU, a izgradnju su pomogle Vlada i Opština Kolašin
89 pregleda 2 komentar(a)
igralište, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
igralište, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 23.03.2018. 15:48h

Mobilijar na šetalištu kraj Tare u Kolašinu praktično je uništen tri i po godine nakon otvaranja.

Opštinske službe nijesu uspjele da od vandala sačuvaju šetalište - jedini projekat u Kolašinu finansiran iz fondova EU, u koje je uloženo 300.000 eura.

Šetalište je bilo na meti vandala odmah nakon otvaranja, u jesen 2014. godine, a lomljenje traje do danas.

“Na sva tri mjesta na šetalištu koja su namijenjena djeci, tobogani su poskidani, ljuljaški nema, a daske polomljene. U nekim drvenim kućicama vidi se i da je paljena vatra, pa se ne treba čuditi ukoliko neka plane“, kaže mještanin iz tog dijela grada.

Šetalište na desnoj obali Tare izgrađeno je u okviru Poziva za male infrastrukturne projekte koji je raspisan 2011. Većinski dio od 300.000 eura finansiran je grantom EU, a izgradnju su pomogle Vlada i Opština.

Izgrađene su pješačke i biciklističke staze sa pratećim mobilijarom.

Na taj način prostor pored obale Tare dobio je dodatnu uređenost i vrijednost, a predstavlja i značajno unapređenje turističke ponude.

Iz Komunalne policije kažu da su nekoliko puta do sada krađe mobilijara prijavljivali policiji.

“Izađemo na teren i napravimo zapisnike, ali smo dalje nemoćni. Počinioci još nijesu otkriveni, a nijesmo dobili ni odgovor da li su naše prijave procesirane”, kaže načelnik službe Zoran Kujović.

Odmah nakon otvaranja, iz nekoliko kanti za smeće izvučeni su metalni uložci. Tada je Komunalan policija spriječila i da nekoliko osoba odnese tobogan.

Uništavane su i sadnice samo nekoliko mjeseci nakon što su posađene.

U Komunalnom kažu da se godinama bore i da uklone divlje deponije sa tog prostora.

Bonus video: