Raičević: Početkom 2020. moguća izgradnja vrtića u Baru

Raičević je kazao kako vjeruju da je na predloženoj lokaciji moguće izgraditi objekat koji bi mogao da zadovolji sve potrebe vrtića u Baru
1816 pregleda 11 komentar(a)
Raičević, Foto: Radomir Petrić
Raičević, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 09.04.2019. 14:03h

Gradnja vrtića u Baru, mogla bi da počne već početkom 2020. godine, kazao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

„Želimo da vjerujemo da projekat izgradnje vrtića u Baru već krajem ove godine može da dođe u onu fazu u kojoj je bio u oktobru 2018,“ rekao je Raičević.

Cilj je, kako je kazao, da se početkom 2020. u posao uvede izvođač radova.

“Da početkom 2020. možemo možda u posao da uvedemo potencijalnog izvođača radova, kako bismo već u toku godine, odnosno od 12 do 14 mjeseci mogli da dobijemo novi vrtić koji je potreban Baru”, rekao je Raičević.

Gradska uprava u Baru predložila je ranije novu lokaciju za izgradnju vrtića u tom gradu. Nakon što su sa predstavnicima Građanske inicijative pronašli parcelu, predlog je upućen Vladi Crne Gore na razmatranje.

“Locirali smo dvije urbanističke parcele koje se nalaze u zahvatu DUP-a “Topolica-Bjeliši”. To su lokaliteti koji se nalaze u blizini poljoprivredne škole, to je površina od 6.300 kvadratnih metara i to je nešto što odgovara potencijalnoj lokaciji vrtića u Baru”, kazao je Raičević.

Pojašnjava da je po važećem planskom dokumentu na toj lokaciji moguće graditi objekat u prizemlju površine oko 2.500 metara kvadratnih.

“Mišljenja smo da je na ovoj lokaciji moguće izgraditi objekat koji bi mogao da zadovolji sve potrebe vrtića u Baru”, poručio je Raičević.

Bonus video: