Povodom Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u: Takmičenje za najbolju foto priču ili video

Takmičenje je otvoreno od 10. do 22. aprila 2019. godine
291 pregleda 0 komentar(a)
Konkurs "Tehnologija i ja -  za bolji svijet", Foto: Ministarstvo javne uprave
Konkurs "Tehnologija i ja - za bolji svijet", Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministarstvo javne uprave, povodom obilježavanja Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u (Girls in ICT Day 2019), organizuje takmičenje za najbolju foto priču ili video "Tehnologija i ja - za bolji svijet".

Takmičenje je otvoreno od 10. do 22. aprila 2019. godine.

"Cilj konkursa je širenje svijesti kod djevojčica o značaju informaciono-komunikacionih tehnologija kako bi promijenile shvatanje o ICT zanimanjima kao dominantno muškim poslovima. Pravo učešća na takmičenju imaju učenice srednjih škola iz Crne Gore. Foto priča ili video treba da predstavlja seriju fotografija koja ima individualan oblik izražavanja na zadatu temu, uz tekst koji prati slike. Video ne smije biti duži od pet minuta, a kraći od dva minuta", saopšteno je iz Ministarstva javne uprave.

U saopštenju se dodaje da foto priča ili video - treba da obuhvati poznavanje i razumijevanje teme, kreativnost, jasno i stilski prikladan prikaz i izražavanje o zadatoj temi, uz apsolutnu slobodu doživljaja svijeta tehnologija.

"Foto priča ili video sa ličnim podacima učenice (ime, prezime, razred, škola i kontakt) potrebno je dostaviti najkasnije do 22. aprila, sa naznakom: Za konkurs Ministarstva javne uprave “Tehnologija i ja - za bolji svijet“ na adresu: Ministarstvo javne uprave, Rimski trg br 46, 81000 Podgorica ili putem e-maila: vanja.lazarevic@mju.gov.me. Stručna komisija vršiće pregled i odabir najboljih radova. Glavni kriterijum za ocjenu je doživljaj svijeta tehnologija, kreativnost i inovativnost. Tri najbolja rješenja biće nagrađena sljedećim nagradama: prva nagrada - laptop; druga nagrada - tablet; treća nagrada - smart telefon", kazali su iz Ministarstva javne uprave.

Nagrade će biti dodijeljene 25. aprila, na dan obilježavanja Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u.

"Spisak dobitnica biće objavljen dan ranije na sajtu Ministarstva javne uprave www.mju.gov.me. Međunarodni dan djevojčica u ICT-u obilježava se posljednjeg četvrtka u aprilu, tradicionalno obilježavaju ga zemlje članice Međunarodne Unije za telekomunikacije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: