Pripadnici VCG obučeni za planiranje vježbi

Načelnik Štaba Generalštaba VCG Aleksandar Pantović je naglasio značaj održavanja kursa u Crnoj Gori i primjene NATO standarda u procesu planiranja vježbi
197 pregleda 1 komentar(a)
Sa kursa, Foto: Ministarstvo odbrane
Sa kursa, Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnici Vojske Crne Gore (VCG), njih osam, uspješno su završili kurs za planiranje vježbi u skladu sa NATO standardima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kurs je održan od 1. do 12. aprila u organizaciji Oružanih snaga Kanade, a njemu su osim pripadnika VCG prisustvovali i predstavnici oružanih snaga Kanade, Ukrajine, Gruzije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

“Kurs za planiranje vježbi, koji je imao za cilj osposobljavanje polaznika u planiranju nacionalnih i internacionalnih vježbi u skladu sa NATO standardima, uspješno je završilo osam pripadnika VCG”, kaže se u saopštenju.

Ceremoniji zatvaranja kursa prisustvovao je načelnik Štaba Generalštaba VCG Aleksandar Pantović, koji je naglasio značaj održavanja kursa u Crnoj Gori i primjene NATO standarda u procesu planiranja vježbi.

On je kazao da kvalitetno sproveden proces planiranja omogućava uspješnu realizaciju nacionalnih i internacionalnih vježbi, što je glavni preduslov za dostizanje interoperabilnosti i jačanje povjerenja između NATO nacija i NATO partnera.

Bonus video: