Muke Rajka Pavićevića u Mišićima: Nepoznati investitor mu zatrpao kuću

On navodi i da je uputio pismo premijeru Dušku Markoviću, te da će se obratiti tužilaštvu i drugim nadležnim institucijama, da bi se utvrdio identitet odgovornih za uništavanje njegovog objekta i nadoknadila pričinjena šteta
4074 pregleda 0 komentar(a)
Pisao i premijeru Markoviću, Foto: Radomir Petrić
Pisao i premijeru Markoviću, Foto: Radomir Petrić

Vlasnik sezonske prodavnice i kuće u Mišićima kod Bara, Rajko Pavićević iz Podgorice, od kraja prošle godine suočen je sa velikim problemima. Investitor više objekata iznad njegove parcele kome Rajko, kako kaže, ne zna ni ime “niti na gradilištu ima ikakve table”, svojim činjenjem doveo je do toga da Pavićeviću objekat sa prodavnicom bude skoro neupotrebljiv-zatrpan je zemljom sa jedne strane, a prizemlje je poplavljeno. U ovakvom stanju objekta, Pavićević tvrdi da trpi višestruku štetu jer ne može ni da ga sam koristi, niti da ga sezonski izdaje.

“Na sve moje pritužbe, nema ni odgovora nadležnih. Gradilište nije obilježeno, nema nikakvih oznaka ko je investitor, izvođač, nadzor... Obračao sam se inspekciji, dobio napismeno da oni nijesu nadležni i da ne mogu ništa. Pisao sam i ministru (Pavlu) Raduloviću, dobio sam odgovor iz MORT-a da se vodi upravni postupak protiv NN lica, gradilište nije prijavljeno, a planske dokumentacije nema, navodno je donijeto rješenje o rušenju nelegalno podignutih objekata i da je zaustavljena gradnja, međutim, gradnja se intenzivno nastavlja i danas”, dodaje Pavićević.

On navodi i da je uputio pismo premijeru Dušku Markoviću, te da će se obratiti tužilaštvu i drugim nadležnim institucijama, da bi se utvrdio identitet odgovornih za uništavanje njegovog objekta i nadoknadila pričinjena šteta.

“A šteta je velika. Na spratu je zid probijen, jer su graditelji pokušali vjerovatno mehanizacijom da sklone zemlju sa gornjeg dijela kuće i tada su probili zid. Voda sa gradilišta je prodrla u prizemlje koje je sada neupotrebljivo, a sve je to rađeno u mom odsustvu. Ističem da je ovdje sve neodređeno, čak su me u prvom odgovoru inspekcije za urbanizam upućivali da svoja prava kao građanin ostvarim na sudu, pa sam bio prinuđen da se obratim na više instance od kojih očekujem pomoć u ovom sporu da me zaštite od drskosti i samovolje, jer taj investitor sada vrši neku vrstu pritiska, da me otjera faktički i da prodam imovinu budzašto”, zaključio je Pavićević.

Bonus video: