U Baru otvoren prvi festival proljećnjih radosti

Sve vrijeme Festivala, na trgu će biti prodajni štandovi prazničkih ukrasa, slika, odjevnih predmeta, džemova, kolača i drugih specijaliteta, a novac od prodaje suvenira i drugih izloženih rukotvorina namijenjen je finansiranju Narodne kuhinje
473 pregleda 0 komentar(a)
Danas u Baru, Foto: Radomir Petrić
Danas u Baru, Foto: Radomir Petrić

Na Trgu Vladimira i Kosare danas je otvoren prvi festival "Barske proljećne radosti". Do 26. aprila, na trgu ali i na drugim mjestima, biće priređeno desetak raznorodnih i zabavnih, edukativnih i humanitarnih programa namijenjenih prvenstveno djeci. od kreativnih radionica i igara do potrage za uskršnjim jajima u parku Dvorca kralja Nikole.

Sve vrijeme Festivala, na trgu će biti prodajni štandovi prazničkih ukrasa, slika, odjevnih predmeta, džemova, kolača i drugih specijaliteta, a novac od prodaje suvenira i drugih izloženih rukotvorina namijenjen je finansiranju Narodne kuhinje.

"Pošto se manifestacija dešava u vrijeme najveselijeg hrišćanskog praznika, između Uskrsa i Vaskrsa, Barani i gosti našeg grada moći će na trgu da kupe prelijepo ofarbana jaja i divne praznične dekoracije. Na organizaciji i pripremama manifestacije danima vrijedno rade članice NVU “Žene Bara velikog srca”, “Edukativni centar Bara” i DES “Scena”, uz podršku Turističke organizacije Bara, Kulturnog centra, Štamparije CDM i Društva maslinara Bara", saopštila je “Vijestima” Gordana Vujović iz organizacionog tima..

Ona je dodala da će Festival okupiti mališane iz predškolskih ustanova “Svetionik” i “Mala bajka,” učenike osnovnih škola “Jugoslavija”, “Blažo Jokov Orlandić,” “Meksiko” i “Anto Đedović”, Karate klub “Bar”, članove izviđačkih odreda “24. Novembar” i “Jadran”, ansamble kulturno-umjetničkih društava “Jedinstvo”, “Rumija” i “Sveti Jovan Vladimir”, Kreativnu radionicu “Male ruke”, Plesni studio “Habanera”, male glumce iz Škole glume DES “Scena”. Fesival pomažu i članovi Kluba mladih volontera “Klupko” kao dio projekta barskog OCD “Portret” koji realizuju Fond za aktivno društvo i Ambasada SAD u Podgorici.

"Kruna prvog festivala biće 25. aprila u galeriji “Velimir A. Leković, prodajna izložba slika koje su poklonili barski umjetnici kao svoju podršku radu Narodne kuhinje. Nadamo se da će Barani, koji su mnogo puta pokazali da su plemeniti ljudi i velikodušni darodavci, posjetiti izložbu, kupiti neki od radova i tako pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija", zaključila je Vujović.

Galerija

Bonus video: