Ambasada Poljske donirala Institutu za bolesti djece aparat za presađivanje kože

Mihalski je kazao da je to mali simbol prijateljstva između dvije zemlje i podrške Poljske Crnoj Gori na putu integracije sa Evropskom unijom (EU)
485 pregleda 1 komentar(a)
Delegacija ambasade Poljske u KCCG, Foto: KCCG
Delegacija ambasade Poljske u KCCG, Foto: KCCG

Ambasada Poljske donirala je Institutu za bolesti djece aparat Dermatom, koji se u dermatologiji i traumatologiji koristi za presađivanje kože.

Aparat, koji je uručio ambasador Poljske u Crnoj Gori Rišard Mihalski, obezbijeđen je kroz projekat sufinansiran u okviru Programa razvojne saradnje poljskog Ministarstva vanjskih poslova.

Direktor KCCG Jevto Eraković zahvalio je na donaciji, koja će, kako je ocijenio, značajno unaprijediti nivo zdravstvenih usluga u dermatologiji.

On je naveo da je zadovoljan početkom saradnje KCCG sa Poljskom i istakao da će se u narednom periodu razvijati u oblasti tehničko-tehnološkog osavremenjavanja i u dijelu edukacije i stručnog usavršavanja kadrova.

Mihalski je kazao da je to mali simbol prijateljstva između dvije zemlje i podrške Poljske Crnoj Gori na putu integracije sa Evropskom unijom (EU).

On je dodao da je iznad svega srećan što zahvaljujući akciji "Poljska pomoć” najmlađi crnogorski pacijenti mogu dobiti medicinsku opremu koja bi im pomogla u liječenju.

Eraković je ambasadoru uručio zahvalnicu KCCG.

Bonus video: