U Baru održana ekološka akcija "Spasimo jedno stablo"

Cilj akcije bio je da se prikupljenim papirom koji ide u reciklažu simbolično spasi jedno stablo od uništenja, i da se lokalnoj zajednici pošalje poruka da povede više računa o selektivnom odlaganju otpada i deponovanju materijala koji mogu biti reciklirani
504 pregleda 0 komentar(a)
Lajonsi sa prikupljenim papirom, Foto: Radomir Petrić
Lajonsi sa prikupljenim papirom, Foto: Radomir Petrić

Lajons klub Bar Antibaris danas je održao ekološku akciju „Spasimo jedno stablo“ kojom je obilježio april, mjesec dana brige o životnoj sredini, kampanju koju na globalnom nivou sprovodi Lajons Klub Internešenel (LCI), najveća svjetska humanitarna volonterska organizacija. U proteklih 15 dana, barski Lajonsi prikupljali su stari papir i karton, kojim su danas do vrha ispunili veliki kombi, i taj materijal predali reciklažnoj stanici barskog Komunalnog preduzeća.

Cilj akcije bio je da se prikupljenim papirom koji ide u reciklažu simbolično spasi jedno stablo od uništenja, i da se lokalnoj zajednici pošalje poruka da povede više računa o selektivnom odlaganju otpada i deponovanju materijala koji mogu biti reciklirani.

Naredna akcija barskih Lajonsa biće nastavak besplatnih pregleda vida učenika osnovnih škola u ruralnom području Bara, u sklopu svjetske akcije LCI „Vid na prvom mjestu“.

LCI broji preko 1,4 miliona članova u 40.000 klubova u preko 200 zemalja svijeta. U Crnoj Gori su aktivni klubovi Lajonsa u Baru i Podgorici, a u fazi formiranja su klubovi u Ulcinju, Kotoru, Bijelom Polju i drugim gradovima.

Bonus video: